X

Valeriu Gheorghita: Anunt Ingrijorator in Valul 4 in Romania

Valeriu Gheorghita transmite un mesja foarte ingrijorator in plin val 4 de infectari in Romania, coordonatorul campaniei de vaccinare spunand pentru toti romanii ca media de varsta a celor infectari cu Coronavirus este in scadere in aceasta perioada din cauza variantei Delta.

Valeriu Gheorghita spune, dupa cum puteti vedea mai jos, ca tot mai multe persoane tinere se infecteaza cu noul Coronavirus, dar si ca, din pacate, inclusiv in cazul deceselor se inregistreaza o tendinta a scaderii mediei de varsta, varianta Delta devenind extrem de problematica.

“Din acest punct de vedere, analiza pe grupe de vârstă arată o tendință de creștere în mod deosebit a persoanelor care sunt tinere, a celor din grupa de vârstă sub 40 de ani, mult mai accelerată comparativ cu grupa de vârstă mai mare de 40 de ani. De asemenea, se observă o tendință de scădere a mediei de vârstă la persoanele confirmate.

Practic, vorbim de o medie de 43 de ani, comparativ cu 48 de ani, în rândul celor care sunt testați pozitiv, și de asemenea, dacă ne uităm la decesele înregistrate, tendința este iarăși de scădere a mediei de vârstă la 69 de ani, comparativ cu 71 de ani. Din acest punct de vedere, mesajul nostru este foarte clar și anume accelerarea și creșterea ritmului de vaccinare, pentru că, în felul acesta, putem evita decese, putem evita cazuri grave de îmbolnăvire și, evident, spitalizări.”

This post was last modified on aug. 16, 2021, 10:12 AM 10:12

Disqus Comments Loading...