X

Planeta Marte: Imagini ULUITOARE in Premiera pentru Omenire

Planeta Marte are publicate astazi o serie de imagini uluitoare in premiera pentru intreaga omenire, iar asta multumita sondelor care explodeaza suprafata planetei, dar si atmosfera sa in momentul de fata. Agentia Spatiala Europeana, ESA, este cea care a surprins imaginile, iar dupa cum puteti vedea in imaginile de mai jos vorbim despre o alunecare de teren care a avut loc pe planeta Marte, ceva ce pana acum n-a mai fost dezvaluit de catre vreo agentie spatiala.

Planeta Marte a fost de-a lungul timpului in centrul multor dezvaluiri importante, insa acum vedem una care nu a fost usor de detectat, sau de inregistrat, astfel ca ea este cu atat mai impresionanta. Sonda spatiala Exo Mars Orbiter este cea care a surprins aceasta alunecare de teren de pe planeta Marte, iar conform masuratorilor facute de catre ESA, vorbim despre una care are o lungime de 5 kilometri, ceea ce ne arata cat de periculoase pot fi aceste fenomene acolo.

Planeta Marte: Imagini ULUITOARE in Premiera pentru Omenire

Imagine cu trei cratere de pe planeta Marte. FOTO: ESA.

Planeta Marte a avut aceasta alunecare de teren detectata de catre cei de la ESA in timp ce sonda spatiala trimisa in atmosfera planetei cauta zone in care s-ar putea afla depozite de apa, dar in schimb a gasit acest fenomen. Alunecarile de teren au fost detectate intr-o zona in care sunt vizibile trei cratere generate de impactul a trei obiecte necunoscute cu suprafata de pe planeta Marte, insa deocamdata ESA nu stie cand anume au avut loc aceste fenomene.

“Alunecările de teren sunt procese geomorfologice care au loc în condiții de mediu specifice. Pe Marte, ca și pe Pământ, ele vin în diferite forme și dimensiuni, iar analogii Pământului sunt folosiți pentru a înțelege procese similare observate pe corpurile planetare. Pentru această alunecare de teren, zona de defectare, de unde s-a prăbușit materialul, este ușor în afara cadrului, deși zonele de transport și depozit prezintă detalii excelente, cum ar fi striațiile longitudinale și crestele de curgere. Craterele de impact de pe lob indică faptul că acesta nu este un eveniment recent, dar rămâne o provocare să datăm cu exactitate formarea sa.”

Alunecare de teren de pe planeta Marte. FOTO: ESA.

Planeta Marte a avut detectata alunecarea de teren in luna aprilie, iar oamenii de stiinta care lucreaza la ESA au analizat imaginile pana acum pentru a furniza informatii mai detaliate cu privire ceea ce se observa in ele. Desigur ca pe planeta Marte inca mai exista multe alte fenomene de acest gen care nu au fost descoperite, astfel ca e foarte posibil sa mai fim surprinsi de ceea ce va fi descoperit in viitor de catre oamenii de stiinta.

Planeta Marte va mai dezvalui cu siguranta si alte secrete catre oamenii de stiinta din intreaga lume, astfel ca ramane sa vedem ce surprize inca mai exista acolo pentru noi in momentul de fata.

This post was last modified on sept. 1, 2021, 9:16 AM 09:16

Disqus Comments Loading...