X

Valeriu Gheorghita: Atentionare, Riscul Serios in Valul 4

Valeriu Gheorghita transmite o atentionare foarte serioasa cu privire la un risc grav pe care romanii il ignora in cam totalitate cand vine vorba despre cel de-al patrulea val de infectari cu noul Coronavirus, mai exact cel de a face o forma grava si de a ajunge la terapie intensiva foarte rapid.

Valeriu Gheorghita vorbeste despre aceste risc extrem de grav la care se expun romanii si le spune sa se protejeze prin vaccinare, afirmand in acelasi timp ca persoanele care sunt vaccinate nu reprezinta un risc mai mare pentru cei care nu sunt vaccinati.

“Din păcate, vedem că un număr din ce în ce mai mare de persoane ajung în terapie intensivă într-un timp relativ scurt, ceea ce reprezintă un fenomen absolut îngrijorător, din punctul meu de vedere, și anume dacă ne uităm la cazurile diagnosticate de infecție cu SARS-CoV-2, peste 80% sunt cazuri la persoane nevaccinate și, de asemenea, la decese, peste 92% din decese sunt la persoane nevaccinate.

De ce atenționez acest lucru? Pentru că, în spațiul public, se transmit mesaje complet incorecte și inexacte că persoanele vaccinate îmbolnăvesc persoanele nevaccinate și anume că fac infecții asimptomatice sau infecții subclinice care, sigur, contribuie la răspândirea virusului.

Eu pot să vă spun că, din punct de vedere comportamental, persoanele vaccinate sunt persoane care respectă și celelalte măsuri de prevenție, sunt persoane extrem de atente la riscul de infecție și, în principiu, se corelează cu respectarea atât a măsurilor nefarmaceutice.

De asemenea, faptul că vedem peste 80% din persoanele diagnosticate ca fiind nevaccinate cred că se traduce și printr-un comportament la risc, și anume o percepție redusă a riscului de infectare, fiecare persoană îşi evaluează propriul risc plecând de la contextul și membrii din familie, dacă au persoane vulnerabile cu care locuiesc la aceeași adresă. Tendința este, evident, să subevaluăm acest de risc de îmbolnăvire.

This post was last modified on sept. 21, 2021, 9:01 AM 09:01

Disqus Comments Loading...