X

DNSC: Atentionare Privind o Campanie de Phishing cu Imaginea ANAF

DNSC a emis o atentionare extrem de importanta cu privire la o noua campanie de tip phishing care este in plin proces de desfasurare in momentul de fata, ea folosindu-se de imaginea ANAF pentru a pacali oamenii din toata tara.

“Echipa DNSC a primit multiple notificări în ultimele ore despre un val de e-mail-uri malițioase primite de utilizatori din România, care impersonau Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Mesajele aveau 2 fișiere .xlsx atașate, care, odată descărcate și accesate pe dispozitiv, puteau duce la infectarea acestuia cu malware.

Suntem în Luna Europeană a Securității Cibernetice, al cărei motto reprezintă principalul sfat în acest caz: ‘Gândește, înainte de click!’. Nu accesați atașamentele respective și ignorați acest e-mail. În cazul în care deja este prea târziu și ați făcut deja acest lucru, recomandăm scanarea dispozitivului cu o soluție antivirus și îndepărtarea malware-ului.

ANAF a publicat recent un mesaj de avertizare pe canalele oficiale, avertizând utilziatorii să nu dea curs unor astfel de solicitări venite prin email.”

This post was last modified on oct. 18, 2021, 11:57 PM 23:57

Disqus Comments Loading...