X

Coronavirus: Primul Tratament Aprobat in Mod Oficial in Marea Britanie

Coronavirus a generat o pandemie mondiala care a ingenuncheat omenirea, insa la peste un an si jumatate de la debut, iata ca dupa vaccinuri vine acum si primul tratament care a fost aprobat in mod oficial pentru utilizare, deocamdata doar in Marea Britanie.

Coronavirus poate fi tratat cu o pastila numita molnupiravir, aceasta fiind aprobata pentru folosire in primele 5 zile de la debutul simptomelor bolii, daca exista si un test pozitiv, iar asta pentru ca dupa acest termen efectele sale nu mai sunt la fel de puternice.

“Marea Britanie a devenit joi prima țară din lume care a aprobat o pastilă antiviră COVID-19 care poate schimba jocul, dezvoltată în comun de Merck și Ridgeback Biotherapeutics, cu sediul în SUA, pentru a stimula lupta împotriva pandemiei.

Agenția de Reglementare a Medicamentului și a Produselor de Sănătate din Marea Britanie (MHRA) a recomandat medicamentul, molnupiravir, pentru utilizare la persoanele cu COVID-19 ușor până la moderat și cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea bolilor severe, cum ar fi obezitatea, diabetul în vârstă și bolile de inimă.

Acesta va fi administrat cât mai curând posibil în urma unui test COVID-19 pozitiv și în termen de cinci zile de la debutul simptomelor, a spus autoritatea de reglementare, citând date clinice. Undă verde este primul pentru un tratament antiviral oral pentru COVID-19 și primul pentru un medicament COVID-19 care va fi administrat pe scară largă în comunitate. Consilierii americani se vor reuni luna aceasta pentru a vota dacă molnupiravir ar trebui autorizat.”

This post was last modified on nov. 4, 2021, 4:20 PM 16:20

Disqus Comments Loading...