X

Turul Sistemului Solar: Video INCREDIBIL Publicat de NASA

Turul unora dintre cele mai importante planete ale sistemului solar este prezentat de catre NASA in clipul video de mai sus multumita imaginilor inregistrate de catre telescopul Hubble de-a lungul anilor. In clipul video de mai sus puteti vedea planetele Saturn, Jupiter, Uranus, Neptun in imagini inregistrate in ultimii ani de catre NASA pentru a avea un istoric al modului in care acestea s-au modificat de-a lungul timpului, iar evolutia lor este una cat se poate de interesanta.

NASA ne arata in imagini diverse furtuni care au fost surprise pe planetele Jupiter si Uranus, felul in care Saturn sau Neptun au influentata evolutia de-a lungul timpului, dar chiar mai mult de atat. Turul planetelor de la marginea sistemului solar ne arata si unele dintre cele mai mari planete care rezida in interiorul acestuia, unele extrem de importante pentru evolutia intregului sistem solar, si unele care inca influenteaza multe dintre cele care se intampla aici.

Turul Sistemului Solar: Video INCREDIBIL Publicat de NASA

Telescopul Hubble se afla la peste 5 miliarde de kilometri distanta fata de Neptun, cea mai indepartata planeta din sistemul solar, fara a lua in considerare Pluto, dar a reusit totusi sa inregistreze imagini de inalta calitate. Dupa cum puteti vedea in clipul video al celor de la NASA, calitatea imaginilor este mai buna in cazul Saturn si Jupiter decat in cazul Uranus si Neptun, dar asta e normal, pentru ca intre ele exista diferente foarte mari.

Chiar daca telescopul Hubble a reusit sa inregistreze imagini impresionante cu planetele de la marginea sistemului solar, din pacate pozitia sa in raport cu ele nu permite inregistrarea anumitor elemente importante. In ciuda acestui lucru, cei de la NASA folosesc in continuare telescopul Hubble pentru a incerca sa surprinda cat mai multe dintre secretele sistemului solar, asta in timp ce pregatesc diverse alte misiuni cu sonde spatiale care ar putea ajunge iar la Neptun si Uranus.

NASA este implicata activ in multe proiecte care tin de explorarea avansata a sistemului solar, iar planurile sunt ca intr-un viitor nu extraordinar de indepartat, sa trimita o nava spatiala inclusiv in afara lui.

Disqus Comments Loading...