X

Ministrul Educatiei: Masura Importanta Aplicata pentru Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o noua masura foarte importanta care este aplicata incepand de astazi pentru scolile din toata Romania, iar aici vorbim despre o decizie asteptata de multi romani, ea aducand 90% dintre elevii si prescolarii din tara inapoi in unitatile de invatamant.

Ministrul Educatiei a spus ca peste 2.6 milioane de elevi si prescolari din toata tara vor merge din nou la scoala si gradinita cu prezenta fizica in Romania incepand de astazi, astfel ca vorbim despre indeplinirea cererilor facute de catre foarte multi oameni cu privire la iesirea din invatamantul online.

“De luni in Romania vor putea merge la scoala, sau gradinita, peste 2.6 milioane de elevi, 90% din elevii si prescolarii din Romania de luni vor putea sa mearga la scoala, sau la gradinita cu prezenta fizica. Este vorba despre 16.120 de unitati de invatamant, este vorba despre scoli, de gradinite, vor putea merge la scoala cu prezenta fizica.

1792 de unitati de invatamant, si vorbesc nu numai despre unitati cu personalitate juridica, dar si despre structuri arondate, vor fi nevoite sa ramana in online deoarece functioneaza in localitati in care rata de infectare este mai mare de 3/1000 de locuitori, iar rata de vaccinare este mai mica de 60% in randul personalului din invatamant.

Fac un apel pentru ca si aceste scoli in care invata 10% din copiii Romaniei, cu sprijinul colegilor cadre didactice, si a personalului auxiliar si cadre nedidactice, sa poata merge la scoala de saptamana viitoare. Este o certitudine doarece in urma cu o ora a fost publicat in Monitorul Oficial ordinul comun dintre Ministerele Educatiei si Sanatatii care reglementeaza acest lucru.

Acolo unde rata de infectare este 0, sau unde este foarte scazuta, este vorba in general sunt localitati din mediul rural, unde in paralel cu aceasta rata de infectare scazuta exista si dificultati de acces la internet, deci la predarea online, intr-adevar in aceste localitati nu au nici infectare, nici internet, dar nici vaccinati suficient, am spus ca este ilogic acolo unde nu exista infectari, sa-i obligam pe copii sa mearga la scoala si gradinita in online.

Pana la rata de infectare de 3/1000 de locuitori nu exista legatura intre rata de vaccinare a personalului din invatamant si forma de functionare a scolii, dar pentru rate de infectare de peste 3/1000 de locuitori exista legatura, trebuie sa aiba minim 60% dintre angajati vaccinati.”

This post was last modified on nov. 22, 2021, 9:08 AM 09:08

Disqus Comments Loading...