X

Valeriu Gheorghita: Anunt Oficial, Hotararea foarte Importanta in Valul 4

Valeriu Gheorghita anunta o noua hotarare foarte importanta pentru Romania in valul 4, iar asta in conditiile in care foarte multa lume astepta cu interes sa vada ce anume va fi decis in ceea ce priveste vaccinarea copiilor cu varste cuprinse intre 5 – 11 ani, iar autoritatile asteapta aprobarea Agentiei Europene a Medicamentului pentru a incepe acest proces.

Valeriu Gheorghita spune ca din punct de vedere organizatoric Romania ar trebui sa fie pregatita la final de luna pentru a incepe acest proces, iar din decembrie ar trebui sa fie permisa vaccinarea copiilor cu varste cuprinse intre 5 – 11 ani, fiind improbabila amanarea initierii procesului pana in luna ianuarie, desi teoretic nimic nu ar trebui sa fie exclus, totusi.

“Sunt două întrebări, de fapt. Din punct de vedere organizatoric, noi, la sfârșitul acestei luni, ne dorim să fim pregătiți. Ce înseamnă asta? Cu organizarea cabinetelor de vaccinare atât în unitățile sanitare cu paturi, cât și în centrele de vaccinare deja funcționale, unde există vaccin de la compania Pfizer, și care vor primi suplimentar și vaccin destinat pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

Platforma de programare va fi pregătită; de asemenea, Registrul Electronic Național va fi adaptat pentru a putea înregistra persoanele vaccinate. Procedurile, instrucțiunile vor fi elaborate în timp util și transmise în fiecare județ, pentru a fi cunoscute.

Însă, concret când se va putea demara activitatea de vaccinare, depindem, evident, de momentul livrărilor, care în momentul de față nu este confirmat pentru nicio țară europeană. Așteptăm aceste confirmări și, pe măsură ce vom avea mai multe informații, cu siguranță le vom transmite.

Este posibil să fie, într-adevăr, în decursul lunii decembrie; într-un scenariu mai puțin probabil, în ianuarie, în luna ianuarie în 2022. Dar noi sperăm, pentru că e un interes crescut din partea tuturor țărilor europene, atât de acces, cât și de a demara mai rapid campania de vaccinare pentru această grupă de vârstă, sperăm să avem acces în decursul lunii decembrie.”

This post was last modified on nov. 22, 2021, 12:19 PM 12:19

Disqus Comments Loading...