X

Ministrul Educatiei: Important Mesaj de Ultim Moment care Vizeaza Scolile

Ministrul Educatiei transmite astazi un foarte important mesaj de ultim moment care vizeaza toate scolile din Romania, iar asta pentru ca el le vorbeste romanilor despre responsabilitatea de a-si testa copiii cu testele de saliva, spunand ca iresponsabilitatea nu caracterizeaza romanii.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre faptul ca in scoli exista o rata foarte mare de vaccinare in randul cadrelor didactice, iar asta ar trebui sa creasca nivelul de siguranta atat pentru ele, cat si pentru elevii care vil zilnic la ore, peste 430.000 dintre ei fiind deja imunizati.

“Cred ca persoane iresponsabile exista in orice tara, asta nu inseamna ca suntem o tara de iresponsabili. Imi face placere sa repet ca apreciez in mod deosebit, sincer, faptul ca cei mai multi dintre parinti sunt reponsabili si au folosit aceste teste. Acum ca sunt si iresponsabili…

Poate ca cei care adora perfectiunea pot sa critice acest lucru. Eu insa inteleg ca nu totul poate fi alb, nu totul poate fi negru, insa important este ca utilizarea acestor teste este un pas inainte. Nu rezolva situatia, dar ne ajuta alaturi de respectarea regulilor de protectie sanitara, alaturi de vaccinare.

130.000 de elevi cu varsta intre 12 – 15 ani care s-au vaccinat, si inca 307.800 de elevi cu varsta de peste 16 ani. Inca sunt putin sub media tarii, dar asa cum in invatamant am ajuns la o rata de vaccinare de aproape 70%, inca un lucru pentru care as vrea sa fie apreciati colegii din sistemul de invatamant, totusi sunt mult peste media natioanala.

Exista peste 2700 de scoli in care rata de vaccinare este 100%, si sunt curios daca aceasta situatie se intalneste si in spitale. 100% inseamna ca absolut toti cei angajati, nu numai cadre didactice, adica invatatori, educatori si profesori, dar si personalul nedidactic, si personalul didactic auxiliar, sunt vaccinate.

Sunt aproape 14.000 de unitati de invatamant in care rata de vaccinare este de cel putin 60%. Asta pentru a intelege ca in scoli sunt oameni mai responsabili decat in restul societatii, ceea ce constituie un motiv de satisfactie pentru mine ca ministru al Educatiei.”

This post was last modified on dec. 7, 2021, 6:59 PM 18:59

Disqus Comments Loading...