X

Cate Zile Transmite Coronavirus o Persoana Vaccinata si cate Zile Transmite o Persoana Nevaccinata ?

Cate zile transmite Coronavirus o persoana vaccinata si cate zile transmite una o persoana nevaccinata este o intrebare pentru care mai jos aveti un raspuns direct de la secretarul de stat Adriana Pistol, director al INSP, iar totul are legatura cu zilele de izolare dupa infectare.

Romania a redus zilele in care o persoana trebuie sa stea in izolare, daca este bolnava, sau in carantina, daca este un contact direct al unei persoane confirmate ca fiind infectate, iar aceste decizii au legatura directa cu nivelul de trasnsmitere al bolii de catre persoane vaccinate, sau nevaccinate.

“Bună ziua tuturor! Persoanele vaccinate și persoanele care sunt foste bolnave în ultimele șase luni au deja un anume grad de protecție prin imunitatea dobândită, motiv pentru care perioada de transmitere a îmbolnăvirii este mult mai scurtă. Acesta este și motivul pentru care am hotărât că cinci zile sunt suficiente și aici vorbim de carantină, nu persoanele bolnave.

Cele care sunt bolnave vor să fi izolate timp de șapte zile. Izolarea este o măsură care este aplicabilă persoanei pozitive, care dacă este vaccinată și fost bolnavă va sta în izolare 7 zile. Carantinarea se aplică persoanelor sănătoase, care fie sunt contact direct cu un caz confirmat, fie sosesc din țările zonă roșie sau alte țări.

Persoanele care sunt nevaccinate și devin pozitive vor fi izolate pentru o perioadă de 10 zile, evident asta dacă forma de îmbolnăvire este o formă ușoară, medie, care permite această perioadă. Pentru formele severe este evident că vor fi spitalizate atât cât este necesar.”

Disqus Comments Loading...