X

CEC Bank: ATENTIE pentru Clienti, Ce este Obligatoriu sa Stie Acum

CEC Bank, cea mai veche banca din Romania, si una dintre cele mai mari, are clienti in toate colturile tarii carora le ofera o varietate de servicii, iar cei care se bucura de ele in fiecare zi ar trebui sa stie ceva foarte important.

CEC Bank le-a transmis clientilor din toata tara in repetate randuri sa se uite cu foarte mare atentie la email-urile pe care le primsc de la diverse persoane, sau chiar la SMS-urile si mesajele venite prin intermediul retelelor de socializare oricand.

Atentionarea are la baza faptul ca se desfasoara o varietate de atacuri de tip phishing in aceasta perioada, iar lipsa de atentie ii poate lasa pe unii dintre clienti fara sume substantiale din conturile lor.

Problema nu este una care vizeaza doar clientii persoane fizice, iar asta pentru ca si persoanele juridice sunt vizate de probleme similare in momentul de fata, iar mai jos aveti un exemplu foarte clar pentru ceea ce se intampla in momentul de fata in tara.

Puteti vedea ca un email malitios care pare sa ne dea de inteles ca vine de la banca, de fapt vine de la o entitate necunoscuta care incearca sa pacaleasca victima sa trimita o suma de bani in contul altcuiva.

Aceste metode de fraudare sunt vechi, iar uneori sunt combinate cu atasamente malitioase care pot infecta inclusiv dispozitivele folosite pentru conectare la intrenet, iar din asta atacatorii au chiar mai multe de castigat decat simplele sume de bani.

Clientii romani ai bancii au fost atentionati in diverse randuri sa fie vigilenti atunci cand primesc email-uri de acest gen, mai ales ca nu se intampla intotdeauna sa fie alertati si de furnizorul serviciilor de email.

In general alerte precum cele din imaginea de mai sus nu apar atunci cand se acceseaza anumite platforme de email, asa ca este foarte important sa fiti atenti la mesajele primite, chiar daca ele par sa vina de la o entitate oficiala.

In multe dintre situatiile in care clientii trimit fara sa stie bani catre entitati necunoscute, ei fie nu mai pot recupera banii trimisi, fie recuperarea lor este extrem de dificila.

This post was last modified on ian. 12, 2022, 9:08 PM 21:08

Disqus Comments Loading...