X

Virgil Popescu: Deciziile de Ultim Moment Privind Energia, Gazele, pentru Toti Romanii

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a anuntat o serie de decizii de ultim moment cu privire la energia electrica si gazele naturale pentru milioane de romani din toata tara, iar asta in conditiile in care in ultima vreme multi oameni au primit facturi care pe unii i-au speriat.

Virgil Popescu le vorbeste romanilor despre felul in care sunt protejati de legile adoptate in ultimele luni special pentru a preveni emiterea de facturi cu sume uriase de catre furnizorii de energie electrica si gaze naturale, iar mai multe detalii puteti gasi mai jos.

“În Legea consumatorului vulnerabil și în Legea plafonării și compensării există obligativitatea nedebranșării consumatorului vulnerabil. După ce am văzut ce fac furnizorii, emit facturi, forțează plata acestor facturi, existând acest risc al debranșării, evident, în momentul când le dăm o sancțiune pe facturi, de refacere a facturii, de o nepercepere a penalităților.

Evident că trebuie să ne asigurăm că nu pot fi abuzuri din partea furnizorilor împotriva oamenilor care nu au capacitate de negociere cu furnizorii, așa cum probabilitatea să aibă firmele mari, ne asigurăm că nu pot să îî debranşeze.

Pe toată perioada aceasta de aplicare a legii nu vor fi debranșări, nu numai pentru consumatorii vulnerabili, care sunt protejați, ci și pentru restul consumatorilor. Lucrurile sunt simple.

Nu cunosc oferta Hidroelectricii, credeţi-mă. Nu cunosc oferta pentru clienţii noncasnici, dar ar trebui după conferinţă să mi-o arătaţi şi mie, să mi-o trimiteţi pe WhatsApp, să văd ca să pot să întreb. Chiar nu ştiu oferta Hidroelectricii. Ştiu oferta Hidroelectricii pentru consumatorul casnic, indiferent de consum, care este, cu tot cu TVA, de 68 de bani, 255 de lei Megawattul de energie electrică.

Nedebranșarea am spus că pe toată perioada legii. Pe toată perioada de valabilitate a legii. Legea, vedeţi, că este valabilă, se fac facturi și în iulie pe toată perioada de regularizare. Evident, și după aprilie, pe toată perioada legii, pentru că legea acționează până la finalizarea tuturor regularizărilor, iar, evident, până când refaci factura dacă e greșită, nu percepi penalități, este evident.”

Disqus Comments Loading...