X

Simona Halep: Anuntul Oficial MOTIVELE ELIMINARII de la Australian Open

Simona Halep este singura jucatoare de tenis de, nationalitate romana, care a ocupat primul loc in clasamentul WTA, al tenisului mondial feminin, in timp de 64 de saptamani, fiind a zecea din istoria tenisului in clasamentul  liderilor de circuit.

Simona Halep, odata cu inceperea turneului de Grand Slam din Australia, Australian Open, si-a  pus mari sperante in castigarea celui de–al treilea turneu de Grand Slam din cariera, dupa ce incepuse anul  in mare forma, castigand turneul de la Sydney. Asadar dupa ce in primul tur a trecut de jucatoarea Magdalena Frech cu scorul de 6-4, 6-3 la seturi, a urmat o victorie in forta in turul doi impotriva jucatoarei Beatriz Haddad Maia, pe care a invins-o cu scorul de 6-2. 6-0 la seturi. Meciul din turul trei a fost si el foarte usor pentru Simona, jucatoarea impunindu-se in doar 1 ora si 5 minute in fata jucatoarei Danka Kovinic, cu scorul de 6-2.6-1 la seturi.

Simona Halep a intalnit-o in optimile de finala pe mult mai bine cotata jucatoare Alize Cornet, jucatorea de origine franceaza conducand-o in meciurile directe cu scorul de 3 la 1. Meciul s-a desfasurat pe o caldura infernala la 32 grade, romanca fiind eliminata cu scorul de 4-6, 6-3, 4-6, dupa un meci maraton care a tinut 2 ore si 33 de minute, ambele jucatoare fiind foarte afectate de caldura. Aceasta este prima infrangere a Simonei in 2022,dupa cele 8 victorii obtinute la rand.

Simona Halep, a acuzat si stari de ameteala, dar si dureri de stomac, nereusind sa-si impuna jocul pe suprafata de la Australian Open. A fost foarte cald astazi, si din primul set m-a lovit caldura, si nu prea m-am simtit bine, am ametit la un moment dat, mi-a fost rau. A fost un meci bun din punctul meu de vedere contra unei adversare care joaca extraordinar si este o luptatoare desavarsita. Nu stiu cat o sa mai castige pentru ca sigur se va resimti si ea dupa meciul de astazi, dar ii doresc succes.” a declarat Simona dupa terminarea meciului.

Incerc doar sa ma recuperez ,dupa aceasta perioada de doua luni,si sa revin la urmatorul turneu, sanatoasa ,asta este obiectivul meu. Trebuie sa am incredere in forta mea interioara si sa fiu capabila ca  voi reveni la forma pe care mi-o doresc, de aceea consider ca am ajuns la un nivel destul de bun in doua trei luni,si sunt foarte bucuroasa de acest lucru.” a mai spus Halep pentru Eurosport.

Dupa infrangerea de la Australian Open, Simona Halep coboara pe locul 23 in ierarhia mondiala, dupa ce fusese pe locul 14 in urma turneului castigat la Sydney.

This post was last modified on ian. 24, 2022, 3:52 PM 15:52

Disqus Comments Loading...