X

Android: Mesaj de ALERTA Privind Sute de Aplicatii pentru Telefoane

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane din intreaga lume, cu miliarde de oameni care-l folosesc pe propriile dispozitive, insa pentru multi dintre ei vine o alerta extrem de serioasa. Din pacate, se pare ca o foarte complexa campanie de tip phishing care vizeaza utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android a fost dezvaluita pentru intreaga lume, iar asta pentru ca ea implica sute de aplicatii descarcate de peste 100 de milioane de dispozitive.

Android a fost gandit de catre compania Google pentru a fi sigur, dar atunci cand utilizatorii incep sa descarce aplicatii din surse necunoscute, si incep sa le acorde permisiuni de care nu au nevoie, lucrurile se complica. Astazi vorbim despre a doua situatie, iar asta pentru ca 470 de aplicatii disponibile in Google Play Store in ultimii 2 ani de zile au facut parte dintr-o campanie de fraude online numita “Dark Hering” de catre expertiin in securitate informatica.

Android: Mesaj de ALERTA Privind Sute de Aplicatii pentru Telefoane

Android are implementat de un sistem care permite plata pentru achizitii in aplicatii direct prin abonamentele de telefonie mobila, iar campania aceasta s-a folosit de sistem pentru a fura bani de la oameni din 70 de tari. Conform expertilor in securitate informatica, aplicatiile pentru Android care fac parte din aceasta campanie abonau oamenii la servicii cu plata lunara care costau 15 dolari, banii fiind inclusi in facturile lunare ale abonamentelor de telefonie mobila.

Android are acest sistem oferit pentru aplicatiile legitime, dar cei din spatele acestei campanii au reusit sa fure multi bani de la oameni care plateau cu lunile inainte sa-si dea seama ce se intampla. Aplicatiile sunt gandite pentru a-i pacali pe oameni sa le acorde diverse permisiuni, dar sa si aprobe abonarea la serviciu care costa 15 dolari pe luna, totul fara ca ei sa stie in realitate ce se intampla, cel putin pana cand se uitau cu atentie pe facturile lunare ale operatorilor de telecomunicatii.

Android nu poate ramane sigur atat timp cat utilizatorii nu stiu cum sa se protejeze si impotriva acestui tip de aplicatii, asa ca trebuie sa fiti foarte atenti la ce instalati in telefoanele voastre.

This post was last modified on ian. 31, 2022, 9:05 PM 21:05

Disqus Comments Loading...