X

Ce Amenda Primesti daca NU Cureti Parbrizul Masinii de Zapada, Gheata ?

Amenda pentru deplasarea pe drumurile publice cu o masina care nu are parbrizul curatat de gheata, sau zapada, se va sanctiona mult mai serios de catre politie incepand cu ziua de 27 februarie, iar asta deoarece contravaloare amenzii a fost modificata.

Politia spune ca orice soferi care circula cu o masina fara sa aiba parbrizul curatat de zapada, sau gheata, precum masina de mai jos, va primi o amenda care are contravaloarea cuprinsa intre 870 de LEI si 1160 de LEI, o suma care ar trebui sa convinga mai multi romani sa-si mentina masinile mai curate.

“Nu este vorba de comoditate, ci de nepăsare!

Un astfel de obicei a devenit o obișnuință în rândul câtorva conducători auto, așa că schimbarea era inevitabilă… nu în nărav, ci în OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, care „sună” în felul următor:

Art 101 (1) pct. 21 – Nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului.

Amenda o să varieze, din 27 februarie 2022, între 870 de lei și 1.160 de lei.

Schimbarea poate veni și de la tine! Doar să îți cureți geamurile!”

This post was last modified on feb. 5, 2022, 9:18 PM 21:18

Disqus Comments Loading...