X

Ministrul Educatiei: Masura de Ultima Ora Anuntata pentru Scoli in Toata Romania

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o masura de ultima ora pe care a decis sa o aplice pentru toate scolile din Romania si milioanele de elevi care ajung in ele, astfel ca 18.5 milioane de scoli au fost repartizate pentru unitatile de invatamant de catre autoritati.

Ministrul Educatiei spune ca aceste teste ar urma sa fie suficiente pentru testarea tuturor elevilor pentru o perioada de aproximativ 2 luni de zile, una suficienta pentru ca scoala sa se desfasoare in conditii cat, de cat, normale, ceea ce isi doreste toata lumea in momentul de fata.

“Daca in prima saptamana aveam o rata de confirmare, prin teste RT-PCR, foarte mica, foarte, foarte mica, totusi acum cand imi place sa cred ca lumea s-a mai obisnuit, si cand spun lumea, ma refer la copii, parinti, cadre didactice, mi se pare foarte in regula sa ai 66% din rezultatele testelor confirmate RT-PCR.

Asta inseamna ca au fost aplicate si administrate cu responsabilitate, si inseamna ca raportarea s-a facut mult mai responsabil decat la inceput. Daca ar fi fost adevarat (n. red. zvonul conform caruia se va renunta la testele bazate pe saliva), doctorul Raed Arafat, IGSU, ne-a sprijinit ieri prin alocarea a inca 18.5 milioane de teste.

Tocmai am semnat repartitia a inca 18.5 milioane de teste in scoli. Testele nu sunt exacte, asta stie ANMDM, care a elaborat cerintele de performanta cu privire la exactitate. Eu interpretez rezultatele pe care le am in sistemul de educatie. Mai mult decat atat, testele pe care le avem acum in scoli sunt suficiente pentru testarea, estimez, a 2 luni de acum incolo.

Ce facem ? Avem teste pentru 2 luni si nu le mai folosim ? Nu pot sa inteleg ce s-a spus, nu cred ca aceasta a fost afirmatia doctorului Raed Arafat, nu cred. Daca avem teste pentru 2 luni de acum incolo, ce sa facem cu ele, sa nu le mai folosim ?

Nu exista o dispozitie data de catre minister (n. red. privind consimtamantul cerut parintilor pentru testarea antigen a copiilor in scoli de catre personal medical). Sunt de acord cu varianta aceasta. Intotdeauna am sustinut importanta testarii, dar am sustinut ca intotdeauna trebuie facuta cu acordul parintilor, iar atunci cand se cere acordul parintilor, este nevoie de el. As fi vrut sa se poata intampla peste tot lucrul acesta.”

This post was last modified on feb. 7, 2022, 8:26 AM 08:26

Disqus Comments Loading...