X

Nicolae Ciuca: Important Anunt Oficial pentru MIlioane dintre Romani

Nicolae Ciuca, premierul Romaniei, a vorbit astazi despre decizia CCR de ieri privind neconstitutionalitatea obligatiei de a purta masca in spatiile publice deschise, o decizie bazata pe faptul ca OUG care impune aceasta obligatie nu a fost adoptata respectand toate prevederile legale.

Nicolae Ciuca le spune romanilor din toata tara ca trebuie sa se protejeze in continuare cu atentie pentru ca obligatia este inca in vigoare pana cand decizia CCR va fi publicata in Monitorul Oficial, iar atunci autoritatile probabil ca vor pregati o alta OUG care sa impuna aceeasi obligatie, fara vulnerabilitatea de acum.

“O să începem ședința de guvern cu câteva subiecte foarte importante. Primul este cel legat de comunicatul Curții Constituționale de ieri, prin care a constatat neconstituționalitatea Ordonanței de Guvern numărul 192 din anul 2020 pentru modificarea și completarea Legii 55 din același an, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Am să spun din capul locului că deciziile Curții Constituționale se vor executa. Avem, în acest moment comunicatul şi trebuie să așteptăm motivarea şi publicarea deciziei, motiv pentru care, formal, prevederile legale sunt în vigoare.

Am discutat cu domnul ministru Rafila şi, ținând cont de condițiile în care indicii de infectare, rata de infectare se menține la un nivel ridicat, personal fac apel la populație pentru a ne proteja în continuare de tot ceea ce înseamnă pericolul acesta al infectării.

El se găsește în continuare la un nivel de risc ridicat, dar pentru aceasta am să-l las pe domnul ministru să ne dea detalii, ținând cont, desigur, și de analizele pe care dumnealor, la Institutul Național de Sănătate Publică, le-au făcut, le fac și au date concrete prezentate de specialiștii din cadrul ministerului.”

This post was last modified on feb. 16, 2022, 12:54 PM 12:54

Disqus Comments Loading...