X

Valeriu Gheorghita: Informarea Importanta de Ultim Moment pentru Milioane de Romani

Valeriu Gheorghita le vorbeste milioanelor de romani din toata tara in momentul de fata despre o situatie foarte serioasa prin care trece tara noastra, mai exact problemele privind ratele reduse de vaccinare din diverse judete ale tarii, ceva nu tocmia nou.

Valeriu Gheorghita vorbeste mai jos despre judetele care au rate de vaccinare peste de peste 50% in randul populatiei, ele fiind putine la numar, dar si numeroasele judete care au rate de vaccinare sub acest prag, plus evidenta dozelor de vaccin primite, si nu numai.

“Rata de vaccinare la nivelul județelor și municipiului București – în momentul de față în capitală avem o rată de vaccinare de 67,12%, avem încă opt județe – Cluj, Constanța, Sibiu, Ilfov, Tulcea, Brașov, Timiș și Mureș care au rata de vaccinare între 50 și 60 la sută și restul județelor sunt la sub 50%.

În ceea ce privește numărul de doze recepționate de România, până la data de 16 februarie, sunt peste 32.453.000 de doze recepționate, pe toate cele patru tipuri de vaccinuri, inclusiv vaccin pediatric de la compania Pfizer, inclusiv vaccin ready-to-use, adică gata de folosire, de la aceeași companie.

Sunt administrate peste 16,6 milioane de doze de vaccin, ceea ce înseamnă 51,28% doze administrate din tot ceea ce am recepționat. Avem în stoc în momentul de față 7,81 de milioane de doze din toate cele patru tipuri de vaccinuri și practic distribuite, respectiv doze donate sau revândute, 24.635.000 de doze. Eu cam atât am avut de spus.

Continuă activitatea de vaccinare în cabinetele de medicină de familie și ne dorim să crească progresiv această activitate, încât să se facă tranziția de la vaccinarea majoritar în centrele de vaccinare la vaccinare cu predominanță crescută în cabinetele de medicină de familie. Sunt, în momentul de față, 3.174 de cabinete de medicină de familie care au activități de vaccinare. De multe ori într-un singur cabinet sunt mai mulți medici care funcționează pe schimburi. Practic, numărul de medici de familie este ușor mai crescut și sunt peste 1.095.000 de persoane vaccinate în cabinetele de medicină de familie.

Capacitatea de vaccinare la acest moment se păstrează undeva la aproximativ 100.000 de persoane care pot să primească o doză de vaccin într-o zi, în 24 de ore. Sunt practic 644 de centre active față de săptămâna trecută, când vorbeam de peste 700 de centre, cu 928 de fluxuri în total, iar din acestea, practic 219 centre, așa cum am anunțat, sunt centre pediatrice, cu 329 de fluxuri.”

Disqus Comments Loading...