X

Valeriu Gheorghita: Avertismentul Important, Milioane de Romani Pusi in Garda

Valeriu Gheorghita le-a vorbit milioanelor de romani din intreaga tara despre o problema extrem de serioasa care este un pericol pentru foarte multi oameni chiar si in momentul de fata, iar asta pentru ca in contextul razboiului din Ucraina, pandemia de Coronavirus a trecut pe loc secund in intreaga lume.

Valeriu Gheorghita explica in ultima sedinta privind evolutia pandemiei faptul ca trebuie sa ne protejam in continuare, inclusiv in aceasta perioada, iar asta deoarece varianta Omicron a Coronavirus se raspandeste extrem de rapid in randul oamenilor, deci trebuie sa ramanem extrem de vigilenti chiar si in contexte de acest gen.

“Nu e neapărat Omicron, însă să știți că, am mai spus și data trecută, varianta Omicron are o virulență intrinsecă mai redusă, dar asta nu înseamnă că nu generează cazuri grave și nu generează decese.

Avem cazuri confirmate în toată Europa, avem procente stabilite, sigur că riscul de deces este mai mic decât în cazul variantei Delta, dar acest risc nu este zero, sub nici o formă, cu atât mai mult în cazul persoanelor care sunt vulnerabile și care nu sunt protejate prin vaccinare.

Deci, din acest punct de vedere avem cazuri, din păcate, în continuare de forme severe, de internări în terapie intensivă și decese generate de varianta Omicron;  acest lucru este o certitudine. Tocmai de aceea, repet, în opinia noastră persoanele vulnerabile ar trebui să ia în calcul în mod serios vaccinarea.

Nu trebuie să plecăm de la ideea că vaccinat sau nevaccinat riscul de infectare este similar, este important rezultatul infectării, că una este să ai doar un test pozitiv, să fii asimptomatic sau minim simptomatic, să stai cinci zile acasă și alta este să devii infectat și să faci o formă gravă care după 7-8  zile, 10 zile de la evoluția bolii necesită internare în terapie intensivă. Deci, este foarte important să conștientizăm acest lucru, pentru că, din păcate, în mod greșit este înțeles în spațiul public faptul că vaccinarea nu ne mai protejează în momentul de față suficient și atunci care mai este rostul să mă vaccinez?

Acesta este rostul și beneficiul vaccinării, de prevenire și de evitare a formelor grave de boală și de evitare a deceselor, este ca în accidentele de circulație. Avem toate măsurile prin care putem să reducem aceste cazuri grave și decese și este păcat să nu folosim un instrument care s-a dovedit a fi sigur, a fi eficient.”

This post was last modified on mart. 2, 2022, 11:47 AM 11:47

Disqus Comments Loading...