X

Andrei Baciu: Masurile de Ultim Moment Anuntate Oficial pentru Toti Romanii

Andrei Baciu le transmite romanilor din toata tara despre masurile extrem de importante care au fost luate la nivelul intregii tari de catre ministerul Sanatatii, iar asta pentru ca ele afecteaza milioane de romani din toata tara, autoritatile noastre luand decizia de a ridica masurile de restrictie in totalitate.

Andrei Baciu explica mai jos faptul ca masurile de restrictie de pana acum au devenit simple recomandari la nivelul intregii tari, astfel ca ramane ca fiecare dintre romani sa decida daca vrea sa se protejeze impotriva unei infectari sau nu, si daca vrea sa puna in pericol alte persoane cu deciziile pe care le ia.

“Ministerul Sănătăţii dă startul pentru ieșirea din pandemie. Începând de azi, toate măsurile luate pentru protecția împotriva COVID-19 se păstrează doar la nivel de recomandare. Prin urmare, din data de 9 martie: Nu mai există certificat electronic pe teritoriul României.

Accesul în restaurante, mall-uri, instituții publice, bănci etc se va face liber, necondiționat de vaccinare, testare sau trecere prin boală. Masca nu mai este obligatorie nici în spațiile deschise, nici în spațiile închise. E recomandată însă în continuare pentru protecție contra îmbolnăvirii. Se pot organiza din nou evenimente private (nunți, botezuri, petreceri), la fel ca înaintea pandemiei.

Sunt patru factori importanți care au determinat luarea măsurilor de relaxare: scăderea constantă a numărului de cazuri zilnice COVID-19, reducerea numărului de cazuri grave, ce necesită tratament la terapie intensivă, virulența mult mai redusă a noii tulpini Omicron (deja dominantă în România), precum și imunitatea din ce în ce mai semnificativă, la nivel de masă.

La fel ca și alte țări europene, România renunță la măsurile de restricție și revine, cu prudență, la starea de normalitate pre-pandemică. Purtați masca de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități.

Evitați spațiile aglomerate, închise și deschise! Spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice este esențială! Mijloacele de transport în comun și unitățile de interes
public trebuie igienizate periodic în continuare! Dacă apar simptome de îmbolnăvire, trebuie să vă testați, mergeți la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată. Nu luați medicamente fără recomandarea medicului!”

This post was last modified on mart. 9, 2022, 12:11 PM 12:11

Disqus Comments Loading...