X

Armata Rusa Acuzata ca a Impuscat Femei si Copii in Peremoha, langa Kiev

Armata rusa este acuzata de catre autoritatile ucrainiene ca a impuscat femei si copii care erau in proces de evacuare din satul Peremoha din regiunea Kiev, ceva ce nu e tocmai nou, pentru ca rusii au facut acelasi lucru si in cazul evacuarilor din Melitopol, Harkov, si alte orase.

Din pacate, coridoarele umanitare pe care ucrainienii incearca sa le faca pentru locuitorii oraselor asediate de catre armata rusa, nu au de multe ori alta finalitate decat in civili impuscati de catre soldatii rusi.

“Rușii au împușcat o coloană de femei și copii în regiunea Kiev.

Pe 11 martie, în timpul unei încercări de evacuare din satul Peremoha (districtul Baryshivskyi, regiunea Kiev) în satul Gostroluchcha de-a lungul unui coridor „verde” convenit, ocupanții au împușcat o coloană de civili, formată exclusiv din femei și copii.

Rezultatul acestui act brutal – șapte morți. Unul dintre ei este un copil. Numărul exact al răniților nu este cunoscut în prezent.

După atac, ocupanții au forțat rămășițele coloanei să se întoarcă în satul Peremoha și nu i-au lăsat să iasă din sat. În prezent, este aproape imposibil să stabiliți contact cu aceștia, precum și să acordați asistență umanitară și medicală.

Vă reamintim că problema protecției civililor în timpul conflictelor armate este reglementată de dreptul internațional umanitar. În special, a patra Convenție de la Geneva privind protecția persoanelor civile în timp de război.

Conform acestor reguli, atacurile deliberate asupra civililor care nu sunt direct implicați în ostilități sunt echivalente cu o crimă de război.”

This post was last modified on mart. 12, 2022, 8:52 PM 20:52

Disqus Comments Loading...