X

Noi Exercitii Mixte ale Armatei Romane cu Aliatii din NATO

Armata Romana a confirmat faptul ca a continuat in aceasta perioada exercitiile pe care le-a programat chiar inainte ca razboiul din Ucraina sa inceapa, iar unele dintre ele sunt facute impreuna cu soldatii francezi care au ajuns in tara noastra ca parte a NATO.

“Militarii Batalionului 183 Artilerie Mixtă ,,General Ion Dragalina” continuă activitățile cuprinse în Planul instrucției batalionului, în Poligonul Știuca.

Ședințele de tragere executate au avut ca obiectiv dezvoltarea și perfecționarea deprinderilor de buni trăgători ale militarilor lugojeni, aspecte care au fost confirmate de rezultatele foarte bune obținute la finalul activității.

Schimb de experiență în poligonul de tragere.

O parte a militarilor francezi, ce urmează să compună grupul de luptă dislocat în țara noastră, se instruiește alături de militarii din Batalionul 21 Vânători de Munte ”General Leonard Mociulschi” din Predeal.

Săptămâna aceasta, pe lângă exercițiile tactice desfășurate pe schiuri în zona Munților Diham, militarii români și francezi au executat trageri de luptă în poligonul Cheia.

Aliații francezi, alături de partenerii români, au profitat de această ocazie pentru a face schimb de experiență în ceea ce privește armamentul din înzestrarea celor două țări.

În cadrul acestor ședințe de tragere, vânătorii de munte francezi au folosit armamentul românesc, în speță pistolul mitralieră și pușca mitralieră, ambele de calibrul 7.62 mm. De cealaltă parte a schimbului de experiență, militarii predeleni au executat trageri cu pușca de asalt HK 416, mitraliera FN Minimi, pușca cu lunetă HK 417 calibru 7.62 mm și puternica pușcă cu lunetă PGM Hecate II de calibru 12.7 mm, destinată neutralizării materialelor și echipamentului militar ale adversarului.

Aceste trageri au oferit o mai bună înțelegere a modului de cooperare și interoperabilitate dintre cele două structuri participante.”

This post was last modified on apr. 6, 2022, 9:25 PM 21:25

Disqus Comments Loading...