X

Andrei Baciu: Anuntul de Ultim Moment Transmis Milioanelor de Romani Azi

Andrei Baciu transmite un foarte important anunt de ultim moment catre milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim despre ceea ce s-a intamplat in ultimul an si jumatate cu platforma de vaccinare, care a avut un numar impresionant de accesari, si de programari, facute.

Andrei Baciu spune ca asta ar trebui sa recladeasca intr-o anumita masura increderea romanilor in capacitatea statului de a crea servicii care sa fie chiar utile pentru ei, mai ales ca platforma a avut probleme minore in perioada sa de functionare, desi milioane de oameni au beneficiat de pe urma ei.

“Este esential acest proces, pentru ca un alt argument care a fost adus de-a lungul timpului este ca oamenii din Romania au o increde scazuta in autoritatile statului. Putem sa fim de acord intr-o masura partiala cu aceasta afirmatie, desi nu este bine sa generalizam.

Lasand la o parte lucrurile acestea, cand lucrurile nu functioneaza bine, si avem suficiente exemple, stim apar in spatiul public, insa ce facem, si ce am facut pentru a creste increderea in anumite institutii, in anumite autoritati ? Dar atunci cand lucrurile au functionat bine, am facut ceva ca sa ne creasca increderea in ceea ce au facut autoritatile ?

Spe exemplu, platforma de vaccinare, intr-adevar, au fost cateva ore, zile, in care nu a functionat, a avut cateva momente de pauza. Trebuie totusi sa stim ca platforma aceasta a inregistrat 79 de milioane de accesari, spuneti-mi alta platforma facuta de institutiile statului, care cu aceste mici pauze, intr-un interval de 16 luni, sa functioneze cu acelasi randament.

In aceeasi platforma s-au facut peste 9.7 milioane de programari, nu exista chestia asta in romania sa faci atatea programari pentru nicio alta activitate in domeniul medical. Daca ar fi de recastigarea, sau recladirea increderii, pentru ca aceasta platforma a fost facuta de STS, daca ar fi sa ma intrebati, si daca ar fi vreo alta situatie, de ordin medical, sau nu, pentru care ar fi nevoie de o platforma, poate statul sa faca una de acest gen ?

In momentul de fata, ca o lectie invata, si ca o idee de recladire a increderii, putem spune ca da, o institutie a statului poate face asa ceva. Sigur ca puteau fi unele lucruri facute mai bine, ca intotdeauna, dar pe acest subiect punctual, putem avea increderea ca exista oameni profesionisti care pot face o platforma de genul acesta.”

This post was last modified on apr. 16, 2022, 9:33 AM 09:33

Disqus Comments Loading...