X

Ministrul Sanatatii: Avertizare de Ultima Ora Transamisa Milioanelor de Romani

Ministrul Sanatatii transmite o avertizare extrem de serioasa pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim despre ceva extrem de grav care trebuie cunoscut de catre toata lumea, Alexandru Rafila vorbind despre pastilele contrafacute care sunt vandute pe internet fara control.

Ministrul Sanatatii spune ca romanii ar trebui sa evite cu precadere sa cumpere aceste tipuri de medicamente pentru ca nu au vreo siguranta a faptului ca medicamentul pe care il cumpara nu doar ca va avea efectele dorite, ci ca nu le va pune in pericol viata, ele putand fi toxice, conform oficialului guvernamental.

“In primul rand, medicamentele eliberate pe baza de prescriptie nu trebuie cumparate de pe internet, e clar, exista si o legislatie in acest sens. Cred ca aici putem face ceva mai mult, cred ca trebuie sa facem in mod consistent o campanie de informare pentru public incat sa renunte la astfel de achizitii.

Motivele sunt diferite pentru achizitia medicamentelor de pe diverse website-uri, unul dintre ele are legatura cu medicamentele care nu sunt inregistrate in Romania, si atunci exista tentatia ca ele sa fie luate din alte surse cu usurinta, marea majoritate a medicamentelor vandute insa pe internet, adica peste 90%, sunt contrafacute.

In cel mai bun caz ele nu au vreun efect, insa pot sa fie si toxice pentru sanatate. Nu stim ce se gaseste de fapt intr-un comprimat care este comercializat in acest fel, si in mod evident nu trebuie procurate decat dintr-o retea farmaceutica, fie ca este din tara, daca discutam despre medicamente inregistrate in Romania.

Daca sunt medicamente care inca nu sunt inregistrate, atunci dintr-o tara in care exista o astfel de autorizatie, si pe baza unei prescriptii medicale, altfel autoadministrarea de medicamente, sau procurarea de pe diverse website-uri care nu au vreo garantie ca se supun nu numai regulilor de buna distributie, dar si ca acel produs pe care-l vand este intr-adevar similar cu un produs farmaceutic inregistrat.

Este clar ca nu putem incurajam in vreun fel. Aici cred ca trebuie sa mai lucram impreuna pentru a face o campanie de informare pentru ca lumea sa evite in totalitate, daca se poate, un astfel de comportament, si sa isi protejeze sanatatea.”

Disqus Comments Loading...