X

Sorin Cimpeanu: Masurile de Ultim Moment Anuntate Oficial Elevilor din Scoli

Sorin Cimpeanu a dezvaluit masurile de ultim moment care au fost luate pentru elevii din scolile Romaniei, iar acestea sunt unele foarte importante pentru copiii si tinerii care obtin rezultate foarte bune si participa la olimpiadele care sunt organizate de catre autoritati.

Sorin Cimpeanu explica mai jos ce fel de masuri au fost luate pentru olimpiade, pentru realizarea carora a insistat in 2022, el spunand ca ar urma sa creasca sumele alocate pentru cazarea elevilor care participa la olimpiade, dar si premiile care sunt alocate pentru ei.

“Dupa 2 ani de pauza, 2020, 2021, am insistat sa se organizeze olimpiadele nationale pentru ca acesti copiii sa aiba sansa de a demonstra ca sunt cei mai buni. Este vorba despre circa 100.000 de participanti la faza locala si faza judeteana, si despre peste 13.000 de elevi, la care se adauga 3.000 de profesori la faza nationala.

Sunt 79 de olimpiade care au fost organizate intr-un numar de 30 de judete, la acestea participa 13.000 dintre cei mai buni elevi, de care trebuie sa avem grija. Planul ministerului este unul intgrat de sustinere a performantei, si nu ma joc deloc cu cuvintele, presupune interventii pe cel putin 3 paliere.

In primul rand bursele au crescut de burse de cativa LEI la burse de 500 de LEI in fiecare luna pentru elevii care au rezultate la aceste olimpiade, deci este un sprijin important. Alocatia de cazare si masa pentru un elev a fost ani de-a randul 50 de LEI pe zi, un cuantum ridicol, dupa parerea mea, a fost crescut de 100 de LEI pe zi pentru olimpiade.

Aceasta este o suma in care este dificil sa te incadrezi, iar propunerea noastra, si sper ca ea sa fie acceptata de catre Guvern, va fi ca de indata, adica de zilele urmatoare, pentru viitor alocatia de cazare si masa pentru olimpici sa fie crescuta la valoarea de 300 de LEI pe zi.

Premiile care sunt ramase pentru elevii olimpici, care erau de 65 de LEI pentru mentiune, 100 de LEI premiul 3, 200 de LEI premiul 2, maxim 300 LEI premiul 1, vor cres la 1000 de LEI pentru premiul 1, 700 de LEi pentru premiul 2, 500 de LEI pentru premiul 3 si 300 de LEI pentru mentiune. Bursele deja exista, premiile vor fi marite, alocatia pentru cazare si masa va fi marita.”

This post was last modified on apr. 27, 2022, 3:46 PM 15:46

Disqus Comments Loading...