X

Ministrul Sanatatii: Mesajul de Ultima Ora cu Anunt Important pentru Romani

Ministrul Sanatatii detaliaza intr-un anunt important pentru toti romanii din tara noastra, iar asta deoarece oficialul guvernamental vorbeste despre ceea ce s-aa intamplat in cursul ultimelor luni, cand foarte multi dintre romani au trecut prin infectia cu COVID-19, dar asta nu le ofera imunitate pe viata.

Ministrul Sanatatii spune ca imunitatea dispare in timp, atat dupa vaccinare, cat si dupa trecerea prin boala, iar separat de asta vorbeste despre lucrurile pe care le-ar fi facut diferit daca era in aceeasi pozitie si in perioada in care pandemia a debutat, si a fost gestionata in Romania.

“Vaccinarea dublata de trecerea prin boala probabil ca au dus Romania acum intr-o zona in care posibilitatea aparitiei unui nou val sa fie putin probabil in aceasta perioada. Posibila, dar putin probabila inca o data, mai ales in toamna. Acesta este un virus care este putin pervers. Ati vazut ca si dupa vaccinare, si dupa boala, de multe ori imunitatea scade, iar acest lucru se intampla.

In ceea ce priveste restrictiile (n. red. intrebat despre ceea ce ar fi facut diferit in pandemie), scolile nu le-as fi inchis decat secvential in perioade cand exista intr-adevar o incidenta serioasa, in rest nu le-as fi inchis. Cred ca a fost una dintre cele mai traumatizante decizii care a afectat sanatatea copiilor din aceasta tara.

Acest lucru l-am repetat din luna martie a anului 2020, cand inca nu aveam vaccinul. S-au inchis scolile cand aveam 100 de cazuri in tara, era absolut nefiresc. Daca aveam mintea de acum, in general, probabil ca si achizitiile facute in aceasta pandemie ar fi fost limitate, ar fi fost altele.

Cred ca as fi incercat sa fac o altfel de campanie de vaccinare, care din punct de vedere al comunicarii, al transparentei, al relaxarii, entuziasmul din primul parte a campaniei de vaccinare trebuia fructificat, nu trebia sa devina subiect de dezbatere politica, si era o decizie la nivel de sanatate.

Lucrul acesta a compromis mult campania de vaccinare, si sunt convins ca daca ar fi reusit la categoriile vulnerabile, si daca am fi reusit sa vaccinam marea majoritate fara obligativitate, multe dintre decesele din valul 4 ar fi fost evitabile. Au fost 65.000 de decese cauzate de COVID-19 in Romania, iar valul 4 a facut 25.000 dintre ele, fata de valurile anterioare.”

This post was last modified on apr. 29, 2022, 3:59 PM 15:59

Disqus Comments Loading...