X

MInistrul Apararii: Informarea Oficiala de Ultima Ora Transmisa Tuturor Romanilor

Ministrul Apararii ii informeaza pe romanii din toata tara in legatura cu situatia razboiului din Ucraina, dar si in legatura cu o serie de masuri care sunt necesare in aceasta perioada, mai exact a deciziilor care au fost luate in cadrul Summit-ului NATO de acum mai bine de o luna de zile deja.

Ministrul Apararii s-a intalnit cu omologul sau din Bulgaria pentru a discuta situatia tarilor noastre in contextul razboiului din Ucraina, ambele avand nevoie de protectia NATO in fata foarte serioasei amenintari care este reprezentata de catre armata Rusiei, dar ramane de vazut cum se va intampla tot.

“Am primit, astăzi, vizita ministrului apărării din Republica Bulgaria, Dragomir Zarkov. Am discutat subiecte de actualitate de pe agendele NATO și UE, cu accent pe evoluțiile situației de securitate din Ucraina și din regiunea Mării Negre, precum și pe eforturile NATO pentru întărirea posturii aliate de pe flancul estic.

Pe fondul implicațiilor grave de securitate ale acestei agresiuni neprovocate, nejustificate și brutale a Rusiei împotriva Ucrainei, atât în plan regional, dar şi la nivelul întregului spaţiu euro-atlantic, am subliniat necesitatea unei consolidări semnificative a posturii colective de descurajare și apărare pe întregul flanc estic aliat. În acest context, am mulțumit ministrului Dragomir Zarkov pentru contribuția Bulgariei la încadrarea comandamentelor multinaționale de pe teritoriul României, parte a acestui efort colectiv.

Implementarea rapidă a deciziilor Summit-ului NATO din 24 martie, în special accelerarea procesului de operaționalizare a Grupurilor de Luptă, ce vizează inclusiv România și Bulgaria, rămâne esențială. Acesta va fi un pas important în direcția echilibrării prezenței aliate pe flancul estic și în asigurarea unei abordări unitare și echilibrate, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Am transmis omologului bulgar că este nevoie de dezvoltarea forțelor și capabilităților adecvate și îmbunătățirea capacității de reacție și răspuns, în toate domeniile operaționale. Amândoi am subliniat importanța securității și stabilității regiunii Mării Negre, în contextul securității europene și euro-atlantice.

Împreună cu omologul bulgar, am trecut în revistă stadiul relațiilor bilaterale și am evidențiat importanța consultării și coordonării noastre ca și țări vecine atât în gestionarea crizei actuale de securitate, dar și în perspectiva deciziilor care vor fi adoptate la Summit-ul de la Madrid din vara acestui an.” a declarat oficialul.

This post was last modified on apr. 30, 2022, 3:19 PM 15:19

Disqus Comments Loading...