X

Adrian Marinescu: Ultima Ora, Atentionare Privind Valul 6 al Coronavirus

Adrian Marinescu, binecunoscutul doctor si director medical al Institutului Matei Bals din Bucuresti, le transmite o atentionare foarte importanta romanilor cu privire la valul 6 de infectari generate de catre Coronavirus, spunand ca acesta ar urma sa genereze o crestere a infectarilor in toamna.

Adrian Marinescu ne spune totusi, la fel ca si ministrul Sanatatii ieri, ca nu ar trebui sa existe probleme pentru sistemul medical, si ca oamenii vor trebui sa invete sa convietuiasca cu Coronavirus intr-un final, afirmand si ca incheierea pandemiei nu are vreo legatura cu disparitia virusului, asa cum nu s-a intamplat asta si cu alti virusi.

“Eu cred ca nu numai pandemia, dintotdeauna viata asistentului medical nu a fost usoara, si daca ne uitam la ceea ce s-a intamplat in spitale, indiferent ca au fost spitale de stat, private, au avut mult de munca, si eu cred ca pana la urma trebuie sa ne gandim… e pana la urma un omagiu pe care ar trebui sa il aduce.

in Romania exista mai putini asistenti medical decati media europeana, iar acesta este un lucru care trebuie rezolvat pas, cu pas, nu e ceva care trebuie sa se rezolve peste noapte. O imbunatatire, si un procent care sa arate de la un an la altul trebuie sa arate ceva concret, si cand vom vorbi peste 5 ani, sa vedem alte cifre.

E foarte probabil ca la toamnă să avem creşteri. Creşterea numărului de infecţii nu va schimba acest concept de convieţuire. Din punctul meu de vedere, ce a început în 2022 va continua, iar pandemia se va încheia cu această convieţuire, nu cred că vor mai fi schimbări importante.

Şi când mă refer la impact la nivelul populaţiei, mă refer la spitalizări în număr mare, la presiune pe spitale, la ocuparea de paturi de terapie intensivă. Dacă vom fi suficient de echilibraţi, încât să luăm în calcul că vom mai avea infecţii şi că trebuie să le rezolvăm, cred că vom trece cu bine toamna.

Încheierea pandemiei nu are nicio legătură cu dispariţia completă a virusului SARS-CoV-2. În momentul în care la nivelul intregii lumi nu va mai fi o arie întinsă geografică şi în momentul în care vom avea cazuri izolate, atunci vom vom vorbi de focare izolate şi pandemia va fi închisă.”

Disqus Comments Loading...