X

ING Bank: Toti Clientii Romani AVERTIZATI, PERICOLUL de care sunt Vizati

ING Bank are clientii din toata Romania vizati de un avertisment extrem de serios, iar daca te numeri printre ei trebuie sa stii imediat ceea ce se intampla pentru ca vorbim despre o problema foarte serioasa pe care oricine ar trebui sa o aiba in vedere acum. Campaniile de tip phishing sunt in plina desfasurare in Romania in momentul de fata, iar clientii ING Bank nu sunt feriti de aceste pericole in momentul de fata, deci este nevoie de vigilenta maxima.

ING Bank i-a atentionat in repetate randuri pe clientii sai din Romania in legatura cu problema campaniilor de tip phishing, insa din pacate inca exista multi oameni care nu stiu cum sa ramana in siguranta cand sunt tintele lor. Despre o asemenea campanie vorbim si acum, una care vizeaza clientii ING Bank care au si carduri de credit, deoarece un atac de tip phishing este derulat prin email pentru a pacali oamenii sa isi cedeze datele personale.

ING Bank: Toti Clientii Romani AVERTIZATI, PERICOLUL de care sunt Vizati

ING Bank nu le trimite clientilor mesaje precum cel de mai sus, insa cei care se afla in spatele campaniei de tip phishing o fac, spunandu-le oamenilor ca au cardurile de credit blocate din cauza unei “activitati neobisnuite”. Mesajele sunt trimise atat in limba romana, cat si in limba engleza,  astfel ca menirea este de a acoperi un numar cat mai mare de clienti ai ING Bank, chiar daca unii e posibil sa nu inteleaga mesajele de acest gen.

ING Bank ne-a avertizat sa nu accesam vreodata link-uri care vin impreuna cu mesaje de acest gen, iar fix asta vedem in cadrul acestei campanii de tip phishing, o cerere de a accesa un link pentru a debloca accesul la cardul de credit. Desigur ca atunci cand accesam acel link ni se cer toate datele personale, inclusiv cele ale cardului, iar ele sunt folosite de catre hackeri pentru a ne fura banii, sau chiar mult mai rau decat atat.

ING Bank incaerca sa ii ajute pe clientii care devin tintele unor atacuri de acest gen, insa nu intotdeauna reuseste sa o faca, iar nu intotdeauna pot fi recuperati banii care sunt furati prin aceasta metoda de catre cei din spatele atacurilor de tip phishing.

This post was last modified on mai 16, 2022, 5:09 PM 17:09

Disqus Comments Loading...