X

Ministrul Sanatatii: Important Mesaj de Ultim Moment pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii le transmite milioanelor de romani din toata tara un foarte important mesaj de ultim moment, unul despre care ar trebui sa stie toata lumea pentru ca vorbeste despre cele 90 de milioane de doze de vaccin contractate de Romania in urmatorii ani, doar 40 de milioane acceptate pentru 2022 si 2023.

Ministrul Sanatatii spune ca a vandut 7.5 milioane dintre cele 20 de milioane alocate pentru 2022, neoficial fiind dezvaluit ca a ar fi fost facuta si o cerere de a se sista livrarile, iar separat de asta el vorbeste despre importanta purtarii mastii de protectie de catre oameni.

“Sunt contractate vreo 90 de milioane de doze de vaccin impotriva Coronavirus, si daca facem o socoteala, in Romania in momentul de fata probabil ca am folosit vreo 20 de milioane de doze de vaccin cu totul. Deci asta e situatia, contractele au fost incheiate de COmisia Europeana, Romania a avut cateva momente, ca si alte tari, cand putea sa spuna ca vrea, sau nu vrea.

In luna mai a anului 2021 Romania nu a spus nimic, si atunci s-a considerat aprobare tacita pentru anii 2022 si 2023, cand s-au contractat 40 de milioane de doze de vaccin, adica 20 de milioane pentru acest an, si 20 de milioane pentru anul viitor. Din dozele pentru anul 2022 am reusit sa vinde 7.5 milioane catre alte tari care au acceptat sa le cumpere de la noi.

Vaccinarea inseamna profilaxie, profilaxie specifica prin vaccinare, ea poate sa fie si nespecifica prin masuri generale, care inseamna distantare, purtarea mastii de protectie, reguli de igiena individuala. Cat ar trebui sa pastram masca ? Daca stam singuri in casa, nu trebuie sa o pastram deloc. Ideea este de utilizare a mastii atunci cand exista interactiuni apropiate.

Masca este o bariera mecanica, nu este altceva, si avem inclusiv o explicatie extrem de clara de ce masca este eficienta. Anul trecut practic nu am avut cazuri de gripa in Romania, si nicaieri, nu au fost cazuri de gripa in Europa, in SUA, pentru ca virusul nu a circulat multumita utilizarii mastii, el transmitandu-se exact precum Coronavirus.

Daca facem o paralela, putem sa aflam foarte clar raspunsul. Noi am avut aproape 1 milion de cazuri in valul 5, iar asta si din cauza testarii mult mai ample decat in valurile precedente, mortalitatea fiind redusa, din fericire. Cred ca trecerea prin infectie in Romania a fost mult mai frecventa decat in alte tari, iar multi dintre Romani au avut o combinatie ideala de vaccinare si trecere prin boala.”

This post was last modified on iun. 11, 2022, 8:50 AM 08:50

Disqus Comments Loading...