X

Ministrul Sanatatii: Ordinul de Ultima Ora Semnat cu Impact pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii a semnat un foarte important ordin oficial care are impact pentru milioane de romani din intreaga tara, iar mai jos puteti vedea decizia care a fost luata in colaborare cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu privire la protocoalele terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferende denumirilor comune internationale.

Ministrul Sanatatii explica mai jos schimbarile cu privire la acordarea de medicamente pe baza de prescriptie medicala romanilor din intreaga tara, o decizie extrem de importanta al carei efecte vor fi cu siguranta resimtite de catre foarte multi oameni in perioada urmatoare dupa ce Casa Nationala de Asigurari de Sanatate va pune ordinul in aplicare.

“Anexele nr. 1 și nr. 2 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 564/499/2021 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaționale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală.

Pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 și a normelor metodologice privind implementarea acestora.

Publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 474 și 474 bis din 6 mai 2021, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Anexele nr. 1 și nr. 2 la Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 564/499/2021 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaționale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 și a normelor metodologice privind implementarea acestora, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 474 și 474 bis din 6 mai 2021, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică conform anexei care face parte integrantă din prezentul ordin. Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

This post was last modified on iun. 11, 2022, 6:44 PM 18:44

Disqus Comments Loading...