X

Consiliul Europei Acorda Statutul de Tari Canditate Republicii Moldova si Ucrainei

Consiliul Europei a hotarat sa le acorde Ucrainei si Republicii Moldova statutul de tari candidate la aderarea la Uniunea Europeana in urma unui vot cu un rezultat cunoscut cu mult in avans, iar asta pentru ca toata lumea era sigura de faptul ca ambele tari vor primi ceea ce asteptau de atat de multa vreme deja.

Consiliul Europei a votat in unanimitate pentru ca Ucraina si Republica Moldova sa isi poata incepe in mod oficial drumul pentru aderarea la Uniunea Europeana, ambele tari avand foarte multe reforme de facut pentru a ajunge la finalul dorit, si sa devina parte a Uniunii Europene, cel mai probabil peste cativa ani.

Ucraina a cerut cu insistenta in cele 4 luni de razboi sa devina membra a Uniunii Europene, ceva ce nu se poate intampla decat in urma unui proces amplu de reforme pe care tara trebuie sa il faca, si pe care presedintele Volodimir Zelenski a afirmat in repetate randuri ca este dispus sa il initieze pentru ca aderarea sa devina realitate.

“Am căzut de acord. Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat 🇺🇦 şi 🇲🇩. Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE. Felicitări @ZelenskyyUa şi @sandumaiamd, precum şi popoarelor 🇺🇦 şi 🇲🇩. Viitorul nostru este împreună.”

This post was last modified on iun. 23, 2022, 10:09 PM 22:09

Disqus Comments Loading...