X

Comisia Europeana acorda un ajutor de inca 1 miliard de euro Ucrainei

Comisia Europeana propune acordarea unui nou ajutor in valoare de 1 miliard de euro Ucrainei in perioada imediat urmatoare, suma de bani facand parte dintr-un pachet de asistenta agreat in luna mai de catre tarile comunitatii europene, deci sansele ca banii sa fie trimisi efectiv sunt cat se poate de ridicate.

Ursula Von der Leyen a facut anuntul oficial cu privire la aceasta propunere, presedintele Comisiei Europene avand o varietate de initiative importante pentru ajutarea tarii care a fost invadata in data de 24 februarie de catre Rusia, si care inca lupta pentru a-si mentine suveranitatea si o mare parte din teritoriu, intacte.

In ultimele luni Comisia Europeana a donat mai multe miliarde de euro Ucrainei, fie sub forma de lichiditati, fie sub forma de ajutoare militare, sau umanitare, astfel ca vorbim despre un ajutor sustinut si foarte important de care beneficiaza tara invadata de catre Rusia in data de 24 februarie a acestui an.

“Astăzi propunem 1 miliard de euro pentru Ucraina. Prima parte a pachetului de asistență macrofinanciară anunțată în mai. Va ajuta la satisfacerea nevoilor urgente din țară. UE va continua să ofere ajutor Ucrainei și, pe termen lung, să sprijine reconstrucția acesteia.”

Redactia iDevice.ro

This post was last modified on iul. 1, 2022, 8:46 PM 20:46

Disqus Comments Loading...