X

Ministrul Sanatatii: Importanta Atentionare de Interes National pentru Miilioane de Romani

Ministrul Sanatatii a emis o foarte importanta atentionare care vizeaza milioanele de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca vorbim despre ceva de interes national care va afecta un numar mare de persoane din intreaga tara deoarece autoritatile estimeaza ca in august vom trece prin varful valului 6.

Ministrul Sanatatii spune ca fie aproape de jumatatea lunii august, fie la finalul acestei luni ar trebi sa trecem prin perioada din valul 6 cu cel mai mare numar de cazuri noi de Coronavirus in Romania, insa multe deind de felul in care vor reusi romanii sa se protejeze pentru a evita o posibila infectare acum.

“Estimam o crestere in perioada urmatoare, fara sa avem insa posibilitatea unei predictii extrem de riguroase. Avem 2 scenarii pe care vi le prezentam, in care varful acestui mini-val, sau val, o sa vedem in functie de numarul de cazuri, va fi intre 7 – 10 august. Cea de-a doua varianta, mai putin optimista, in care varful acestui val va fi spre sfarsitul lunii august, inceputul lunii septembrie.

Un total saptamanal ar putea ajunge la circa 70.000, adica 10.000 de cazuri pe zi. Ramane de vazut daca aceste lucruri se vor confirma in acest fel. Din ceea ce am citit, si pentru alte state, prezumtia este ca varful acestui val in Europa va fi undeva la finalul lunii iulie. Stiri bine ca noi avem un decalaj de circa 2 saptamani fata de restul Uniunii Europene.

Din aceasta cauza, un scenariu rezonabil probabil ca va fi intre 14 – 21 august, dar repet, acestea sunt date care sunt pur informative, nu reprezinta niciun fel de angajament, pentru ca nimeni nu poate sti exact ce se intampla. Discutam de un virus foarte variabil, si la care principala caracteristica in ultimul an de zile a fost modificarea transmisibilitatii.Ce trebuie sa faca o persoana care are simptome COVID ? Sa se testeze la medicul de familie, sau sa se testeze, pentru ca repunem in functiune acele centre de testare care vor fi accesibile persoanelor mai ales in weekend, deci se pot duce sa preleveze o proba daca au simptomatologie.

Dupa aceea ele fie raman in observatie la medicul de familie, care poate sa le prescrie un tratament, fie merg la un centru de evaluare, sau in cazul unei evolutii mai grave, se duc la spital. Utilizarea mastii in spatii inchise si in mijloacele de transport in comun este o recomandare, nu o obligatie, pentru cetatenii Romaniei.”

This post was last modified on iul. 9, 2022, 9:20 AM 09:20

Disqus Comments Loading...