X

Ministrul Sanatatii: Ultima Ora, se Dubleaza Iar Infectarile COVID in Romania, Atentionarea Lansata

Ministrul Sanatatii a declarat cu doar cateva minute in urma, in cadrul unui interviu televizat, ca numarul infectarilor zilnice in Romania a crescut cu mai mult decat dublu fata de saptamana anterioare, ajungandu-se acum la o medie de aproximativ 2.400 de cazuri zilnice in tara noastra, iar asa se explica si de ce revin raportarile zilnice.

Ministrul Sanatatii face o comparatie si intre Coronavirus si gripa, atentionandu-i pe romani sa evite spatiile inchise aglomerate, sau se protejeze daca ajung sa stea in aceste pentru perioade mai lungi de timp, masurile individuale de protectie fiind extrem de importante pentru a preveni o eventuala imbolnavire.

“Deja observam ca numarul de cazuri care se inregistreaza in aceasta saptamana e undeva in jur de 2.400 inregistrate zilnic, deci e clar ca s-a dublat din nou numarul de cazuri inregistrat in saptamana precedenta. Cred ca ne vom opri undeva in jur de 10.000 – 12.000 de cazuri inregistrate zilnic, dar importanta e evolutia acestor cazuri, daca presupune, sau nu, spitalizare.

Poate mai putin decat o noua gripa, eu sper sa fie mai putin decat o noua gripa, sa fie o raceala obisnuita. As vrea sa va aduc in atentie faptul ca mai exista deja alte 4 Coronavirusuri care produc imbolnaviri in mod obisnuit indeosebi in sezonul rece. Noi nu vedem o sezonalitate deocamdata la aceasta infectie, dar in mod evident sezonul rece predispune la imbolnavire.

Sta mai mult in spatii inchise, transmiterea este mai sustinuta, expunerea prelungita la frig deasemenea favorizeaza infectiile virale respiratorii, si probabil ca o sa ajungem la un scenariu asemanator si in ceea ce priveste infectia cu noul Coronavirus.

Important este sa luam masuri individuale de protectie, daca o sa apara un vaccin nou, noi tot speram sa apara unul cu o formula care sa fie acoperitoare fata de variantele Omicron. Atunci sigur ca vom recomanda si vaccinarea. Vaccinurile actuale sunt cele autorizate initial in 2020, rezultatul vaccinarii in momentul de fata arata ca transmiterea nu este oprita, toata lumea se poate infecta.

Avem cazuri numeroase de reimbolnavire, reimbolnavire inseamna ca la un interval mai mare de 90 de zile de la episodul precedent, te-ai imbolnavit din nou, se considera o noua infectie. 20% din totalul cazurilor noi de infectare sunt reinfectii. Sunt persoane care au fost vaccinate, sau care au trecut prin boala, si care din pacate se reinfecteaza. Din fericire forma clinica nu e una grava.”

This post was last modified on iul. 10, 2022, 1:40 PM 13:40

Disqus Comments Loading...