X

WhatsApp Notificare OFICIALA pentru iPhone si Android, Explica Sistemul de Criptare al Mesajelor

WhatsApp a publicat o informare oficiala noua pentru miliardele de oameni cu iPhone si Android care folosesc in momentul de fata aplicatia pe propriile telefoane, iar dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre promovarea criptarii mesajelor. Cei de la WhatsApp spun ca toate mesajele transmise prin intermediul platformei de mesagerie sunt 100% criptate, astfel ca exclusiv oamenii care isi trimit aceste mesaje pot vedea continutul lor.

WhatsApp Messenger a inceput acum mai bine de un an de zile sa promoveze mai serios sistemul de criptare care a fost implementat pentru protejarea mesajelor trimise intre oameni, iar asta pentru ca vrea ca lumea sa stie de ce fel de protectie beneficiaza. Inca de anul trecut exista mai multe informatii pe website-ul WhatsApp in legatura cu sistemele de criptare a mesajelor, iar compania a debutat in 2022 o campanie mai serioasa de promovare a lor.

Sistemul decriptare end-to-end al conversatiilor explicat de WhatsApp

WhatsApp incearca prin mesaje, precum cel de mai jos, sa ne explice ce inseamna sistemul de criptare end-to-end al mesajelor pe care le trimitem in viata de zi, cu zi, catre alte persoane, iar asta pentru ca e important sa stim cine poate, sau nu poate, sa intercepteze acele mesaje. WhatsApp Messenger are un sistem de criptare end-to-end a mesajelor care face imposibila interceptarea lor, cel putin conform informatiilor oficiale ale companiei americane.

WhatsApp le ofera utilizatorilor sai protectie, teoretic, cel putin la fel de buna pentru comunicare precum se intampla in cadrul iMessage, sau a Signal, doua platforme recunoscute pentru siguranta mesajelor transmise de catre oameni. WhatsApp are un nivel de securitate mult mai ridicat decat Facebook Messenger, de exemplu, care in mod nativ nu cripteaza mesajele, aplicatia avand un modul special, separat, pentru asta, dar el trebuie activat manual.

WhatsApp are implementat in mod nativ sistemul de criptare end-to-end a mesajelor, el neputand fi dezactivat de catre utilizatori, deci beneficiem tot timpul de protectie pentru comunicarile pe care le facem cu alte persoane in platforma.

This post was last modified on aug. 22, 2022, 4:31 PM 16:31

Disqus Comments Loading...