X

Ministrul Educatiei: Ultima Ora, Masurile de Importanta Nationala pentru Toate Scolile

Ministrul Educatiei a facut o serie de anunturi foarte importante cu privire la masurile de importanta nationala care vor fi luate pentru scolile din toata Romania, si milioane de elevi din toata tara, iar asta pentru ca legile educatiei vor suferi modificari inainte de a ajunge in Parlamentul Romaniei.

Ministrul Educatiei spune ca toate dezbaterile de pana acum vor fi fructificate in modificari care vor fi facute pentru legile educatiei, astfel incat scolile sa beneficieze si de schimbarile cerute de catre elevii si parintii lor, mii de propuneri fiind facute in 75 de dezbateri in ultimele saptamani, iar ele vor fi integrate partial in legi.

“Proba de matematica va fi o proba foarte importanta pentru ca din setul de discipline matematica, fizica, biologie, chimie, istorie, geografie, si diciplinele socio-umane, este foarte probabil ca matematica sa aiba o pondere de 40% din toata aceasta proba scrisa. Anticipez, dar sunt convins ca undeva pe acolo vor fi alocate ponderile.

Legea invatamantului preuniversitar Romania Educata este construita pe echilibru intre sustinrea excelentei si performantei, si pe sustinerea echitatii si a accesului tuturor la o educatie de caltiate. Cele doua notiuni nu se exclud nicidecum, cele doua notiuni se completeaza. Acesta este un principiu de baza al legii.

Sunt foarte multe acele notiuni care se completeaza in sustinerea performantei si excelentei in scoala romaneasca, dar care au in permanenta in vedere accesul la o educatie de caltiate pentru toti elevii. Am avut dezbaterea cu numarul 74, iar in dezbaterea 75, si miile de propuneri primite in baza dezbaterilor vor fi analizate si integrate in proiectele legilor educatiei.

Apoi vor fi propuse spre adoptare in Gurvernul Romaniei, si trimise spre dezbatere si votare in Parlamentul Romaniei. Bacalaureatul trebuie sa verifice competentele si sa certifice competentele de baza pentru disciplinele care sunt definitorii pentru viitorul tinerilor, este vorba despre competenta de baza comunicare in Limba si Literatura Romana, inclusiv gramatica.

Competente de baza la matematica, stiinta, fizica, biologie, istorie, si geografie, in disciplinele socio-umane. Este vorba despre competente digitale si competente de multilingvism, apoi pentru competente avansate, pentru ca fiecare dintre acesti copii sa se poata pune in valoare intr-o disciplina, intr-un domeniu in care ei apreciaza ca exceleaza, sa avem si certificate. Acest lucru trebuie sa se faca la alegerea elevilor care vor intra la examenul de Bacalaureat in anul 2027, dupa ce vor fi parcurs un intreg ciclu liceal de 4 ani.”

This post was last modified on aug. 24, 2022, 7:38 PM 19:38

Disqus Comments Loading...