X

Actiunile Alarmante ale Rusiei la Centrala Nucleara Zaporojie

Centrala nucleara Zaporoje revine in atentia lumii intregi astazi dupa ce bombardamente facute de catre Rusia in apropierea sa au dus, pentru prima oara in istoria ei, la deconectarea de la reteaua de electricitate a Ucrainei, ceva despre care am fost avertizati de catre autoritatile ucrainiene in repetate randuri.

Ultima linie de electricitate care lega centrala nucleara Zaporoje de reteaua electrica a Ucrainei a fost distrusa de bombardamentele de astazi, iar asa rusii si-au indeplinit obiectivul de a deconecta centrala de la reteaua electrica a Ucrainei, urmand cel mai probabil sa o conecteze la cea proprie.

“Obuzul rusesc deconectează centrala nucleară Zaporizhzhia de la rețea pentru prima dată în istorie. Compania nucleară de stat din Ucraina Energoatom a declarat că ultima linie care leagă centrala nucleară Zaporizhzhia de rețeaua ucraineană a fost deconectată.

Alte trei au fost avariate de bombardamentele rusești mai devreme. Rusia, care bombardează pozițiile ucrainene de pe teritoriul centralei nucleare Zaporizhzhia din Enerhodar ocupată de ruși, a fost acuzată că o folosește ca scut și instrument de șantaj.”

This post was last modified on aug. 25, 2022, 9:54 PM 21:54

Disqus Comments Loading...