X

Ingrijorarile Confirmate de Ministrul Apararii, Pericolul Rus de la Zaporojie

Ingrijorarile privind situatia periculoasa de la centrala nucleara Zaporojie au fost confirmate de catre ministrul Apararii, care spune ca ele exista nu doar in randul populatiei Romaniei, ci si in randul altor europeni, inclusiv a sefilor de state, care incearca sa elimine pericolul rus de acolo.

Ministrul Apararii spune ca nu exista iminenta producerii unui accident nuclear la Zaporojie, insa spune ca rusii o folosesc acum ca un scut in razboi, dar chiar si asa, desi situatia este una foarte tensionata, nu exista riscul sa vedem un accident nuclear.

“Exista o ingrijorare nu numai in opinia publica romaneasca, dar si in opinia publica mondiala, Agentia Internationala pentru Energie Atomica, si foarte multe state, inclusiv presedintele Frantei, inclusiv alti presedinti au discutat cu partea rusa, cu partea ucraineana privind masurile, o inspectie din partea AIEA, si alte elemente care tin de negocierea pentru ca un posibil accident nuclear sa nu se intample.

Nu credem ca este iminent in acest moment un asemenea lucru, deocamdata din nefericire in acest conflict cea mai mare centrala nucleara din Europa este folosita ca un fel de scut de partea rusa, si intr-adevar folosirea acestei centrale in razboi nu este un lucru bun, si de aceea ne ingrijoreaza pe toti, nu doar opinia publica.

Probabil ca sistemul de comunicare (n. red. intrebat despre comunicarea privind riscurile de la Zaporojie), echipa de comunicare de la ministerul Sanatatii, care nu este totusi specializata in relatii publice si comunicare, ar trebui ca inainte de a anunta sa faca o campanie pentru ca lumea sa inteleaga scopul achizitiei pastilelor de iod, pentru ca s-a putut considera de unii oameni ca trebuie luate obligatoriu.

Desi s-a precizat in mai multe randuri, si a spus ministrul ca e nevoie de sfatul medicului pentru a lua pastilele, si ca nu se pot lua preventiv. S-a reparat intre timp aceasta greseala de comunicare, lumea a inteleg si stie deja acest lucru, dar ceea ce a facut ministrul a fost un lucru pozitiv, care din nefericire nu a fost comunicat foarte bine.

Eu cred ca din perspectiva comunicarii (n. red. intrebat de ce 10% din romani considera justificata invazia Ucrainei) si mass-media din Romania, si autoritatile centrale, dar si cele locale, si-au facut datoria, in sensul ca s-a comunicat adevarul, criticandu-se, aducandu-se argumente bazate pe adevar, ca este un atac injust, nejustificat, brutal, impotriva unei tari independente.” a declarat Vasile Dincu.

This post was last modified on aug. 30, 2022, 9:04 AM 09:04

Disqus Comments Loading...