X

INCREDIBILA Descoperire legata de Planeta Saturn Facuta de catre Cercetatori

Planeta Saturn, a doua cea mai mare din sistemul solar, este de foarte multa vreme in atentia cercetatorilor din intreaga lume, iar asta pentru ca ascunde in continuare foarte multe secrete pe care omenirea vrea sa le descopere. Unul dintre secretele foarte importante care au legatura cu planeta Saturn ar putea fi deslusit in curand, iar asta pentru ca oamenii de stiinta par sa fi descoperit pe luna Enceladus un element foarte important pentru sustinerea vietii.

Planeta Saturn are mai multe luni car o orbiteaza, insa Enceladus este de foarte multa vreme in atentia oamenilor de stiinta din cauza faptului ca ar putea contine elemente care ar putea sustine viata. Puteti vedea in imaginea de mai jos, cu luna Enceladus a planetei Saturn, zonele in care exista oceane inghetate, iar oamenii de stiinta sustin ca unul dintre cele de sub suprafata lunii ar putea avea fosfor in compozitia sa, un element cheie pentru sustinrea vietii.

INCREDIBILA Descoperire legata de Planeta Saturn Facuta de catre Cercetatori

Saturn nu poate sustine viata, insa Enceladus ar avea fosfor la adancimi mari sub suprafata sa, iar sonda Cassini trimisa de NASA pentru observarea lunii ar fi detectat acest element in particule de apa ajuns in univers prin crapaturi de pe suprafata ei. Dupa analizarea acestora, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca langa Saturn ar putea exista viata, dar nu se stie in ce forma ar fi aceasta prezenta in oceanele de sub suprafata lunii Encelandus in momentul de fata.

“Enceladus este una dintre țintele principale în căutarea umanității pentru viață în sistemul nostru solar. Ceea ce am învățat este că penul conține aproape toate cerințele de bază ale vieții așa cum o cunoaștem noi. În timp ce elementul bioesențial fosfor nu a fost încă identificat direct, echipa noastră a descoperit dovezi pentru disponibilitatea acestuia în oceanul de sub crusta înghețată a lunii.”

Planeta Saturn este orbitata de catre Enceladus de miliarde de ani, insa aceasta luna nu este singura din sistemul solar care ascunde oceane inghetate sub suprafata sa. Oamenii de stiinta fac deocamdata doar analize si estimari cu privire la ceea ce se afla sub suprafetele lunilor care orbiteaza planete precum Saturn, insa in realitate nu au vreo idee clara si sigura in legatura cu ceea ce se afla acolo, si sub ce fel de forma ar putea exista intr-adevar viata.

Enceladus va fi cu siguranta monitorizata in continuare pentru a se vedea ceea ce se ascunde sub suprafata sa, iar ceea ce ar putea descoperi oamenii de stiinta ar putea avea importanta extrem de mare pentru omenire.

This post was last modified on oct. 8, 2022, 1:40 PM 13:40

Disqus Comments Loading...