X

NATO va Crea un SIstem de Aparare Antiaeriana pentru Membrii Europeni

NATO a anuntat in mod oficial o initiativa foarte importanta care vizeaza statele membre din Europa, iar asta pentru ca urmeaza sa fie facut un sistem comun de aparare antiaeriana care sa protejeze 14 state membre, inclusiv Finlanda, impotriva oricarui tip de atacuri aeriene care le-ar putea ameninta.

NATO ia aceasta decizie dupa ce Ucraina este bombardata zilnic de rachete ale rusilor care omoara foarte multi oameni, astfel ca ramane de vazut cum anume va gandi alianta tot acest sistem, si ce fel de protectie va putea oferi el impotriva oricarui tip de amenintari care ar putea viza tarile aliate in viitor.

“14 membri NATO, Finlanda pentru a crea un sistem european comun de apărare aeriană. Miniștrii apărării a 14 aliați ai NATO și Finlanda au convenit să dezvolte un sistem de apărare antiaeriană și antirachetă numit „Inițiativa European Sky Shield” pentru a consolida capacitatea NATO de a-și apăra membrii.

„Acest angajament este și mai crucial astăzi, cu cât asistăm la atacurile nemilos și nediscriminate cu rachete ale Rusiei în Ucraina”, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.”

This post was last modified on oct. 13, 2022, 2:51 PM 14:51

Disqus Comments Loading...