X

Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Anunturile Oficiale, Noile Masuri pentru Scolile si Elevii din Romania

Ministrul Educatiei publica un anunt oficial foarte important care va avea impact inclusiv asupra elevilor si scolilor din toata Romania, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si in declaratia de mai jos, a fost semnat un memorandum intre autoritatile din Romania si cele din Belgia in domeniul educatiei.

Ministrul Educatiei vorbeste despre un plan de actiuni pentru atingerea unor anumite obiective in domeniul educatiei, iar separat de asta vorbeste si despre unele dintre masurile care au fost luate in Romania in ultimul an de zile de catre autoritatile din tara noastra pentru imbunatatirea sistemului educational.

“Am semnat astăzi, împreună cu Caroline Désir, Ministrul Educației din Federația Valonia-Bruxelles, Memorandumul privind cooperarea în domeniul învățământului profesional și tehnic și al învățământului dual între Ministerul Educației din România și Ministerul Educației al Comunității franceze din Belgia.

Memorandumul vizează dezvoltarea unui plan de acțiuni, care va permite atingerea următoarelor obiective: menținerea și îmbunătățirea cooperării bilaterale în domeniul învățământului profesional și tehnic (nivelurile 3 şi 4, conform Cadrului European al Calificărilor/European Qualification Framework) din România, inclusiv forma de învățământ dual, precum și urmărirea intereselor comune prin intermediul acestei colaborări.

Urmează ca grupul de lucru bilateral să coordoneze și să faciliteze punerea în aplicare a Memorandumului, canalizându-și toate eforturile pentru a coopera în domeniul învățământului profesional și tehnic, inclusiv dual, din România, respectiv al învățământului secundar corespondent din Comunitatea franceză din Belgia. Avem un partener de încredere în Comunitatea franceză din Belgia și sper ca împreună să extindem palierele concrete de colaborare.

A fost aprobată Metodologia-cadru de organizare a programului de formare psihopedagogică, în vederea certificării competenţelor pentru profesia didactică, de către departamentele de specialitate din cadrul instituţiilor de învăţământ superior acreditate; În luna august 2022, s-au semnat contracte de grant cu 61 de universități de stat și particulare în valoare totală de 1,05 miliarde lei.

Susținerea învățământului dual: Se vor constitui și dezvolta cel puțin 10 consorții regionale și 10 campusuri profesionale duale integrate – 338 mil. euro. Lansarea campaniei de combatere a violenței: Ministerul Educației a lansat campania de combatere a violenței #Nusuntețisinguri. Împreună oprim violența în școli. Mulțumiri colegilor din Guvernul României și Prim-Ministrului României pentru susținere și colaborare! Mulțumiri predecesorului meu şi echipei de la Ministerul Educației!”

This post was last modified on nov. 29, 2022, 3:12 PM 15:12

Disqus Comments Loading...