X

Ministrul Apararii: ULTIMA ORA, Anunturile Oficiale pentru Romani facute in Plin Razboi in Ucraina

Ministrul Apararii le transmite romanilor din toata tara doua importante anunturi oficiale in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a tuturor oamenilor faptul ca a avut in cursul zilelor trecute mai multe intalniri, prima fiind cu ambasadorul Italiei la Bucuresti, cu el discutand situatia de securitate din regiune.

Ministrul Apararii a vorbit despre cooperarea constanta pe care o are Romania cu Italia in domeniul apararii, dar separat de asta vorbeste si despre o conferinta care a avut loc la UNA Caro I din Bucuresti, spunand ca femeile vor beneficia in continuare de egalitate de sansae cand vine vorba despre accederea in functii in Armata Romana.

“Astăzi am primit, la sediul MApN, vizita ambasadorului Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni. Agenda întrevederii s-a axat pe subiecte referitoare la cooperarea în cadrul NATO, cu accent pe deciziile aliate de la Summit-ul de la Madrid, precum și la evoluția situației regionale de securitate, sprijinul acordat Ucrainei și aspecte ale cooperării dintre România și Italia.

Am transmis aprecierea părții române pentru angajamentul Italiei în acțiunile de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic și în regiunea Mării Negre, în special participarea constantă la misiunea de poliție aeriană întărită din România. Întâlnirea a prilejuit și o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale, fiind punctată consistența cooperării la nivelul tuturor categoriilor de forțe armate. Nu în ultimul rând, am reiterat disponibilitatea extinderii și consolidării cooperării în domeniul apărării prin includerea de noi domenii de colaborare și organizarea de activități în beneficiul ambelor părți.

Am participat astăzi la conferința cu tema „Implementarea Agendei Femeile, pacea și securitatea – progres și căi de cooperare”, care a avut loc la sediul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, din București. Ministerul Apărării Naționale sprijină şi promovează accesul liber şi egal la toate nivelurile ierarhice, indiferent de gen, atât pentru civili, cât și pentru militari, cu condiția îndeplinirii criteriilor de performanță și profesionalism.

Menționez că nu există în prezent nicio limitare în ceea ce privește participarea și selecția femeilor pentru poziții permanente în cadrul reprezentanțelor militare româneşti pe lângă organizațiile internaționale sau pentru funcții de comandă ori execuție în structurile dislocate în afara țării. Așadar, în cadrul detașamentelor de militari care au fost dislocate în ultimii ani în misiuni în teatrele de operații, în cele mai periculoase zone ale lumii au acționat cadre militare femei, cu diferite specializări, încadrate inclusiv în funcții de comandă.

Mi-am exprimat convingerea că accesul egal al femeilor în cadrul structurilor de conducere ale Ministerului Apărării Naționale va contribui cu siguranță atât la atingerea dezideratulului național, cât și a angajamentului internațional și că în societatea noastră, egalitatea de gen reprezintă o forță motrice și nu un cost.”

This post was last modified on dec. 6, 2022, 8:55 PM 20:55

Disqus Comments Loading...