X

Ministrul Sanatatii: IMPORTANTE Anunturi de ULTIMA ORA la Inceput de An 2023

Ministrul Sanatatii a facut in ultima zi din an o serie de anunturi de ultima ora, iar asta pentru ca le aduce in atentie milioanelor de romani din intreaga tara o serie de masuri luate pentru ca in cursul urmatoarelor luni proiectele depuse pentru finantare prin PNRR sa poata fi duse la indeplinire fara probleme de catre solicitanti.

Ministrul Sanatatii spune deasemenea ca, pentru prima oara in ultimii 10 ani s-au facut metodologii simple si nebirocratice pentru sistemul medical, el dorindu-si ca in 2023 Coronavirus a nu mai provoace problemele din trecut, pentru ca spitalele sa ramana deschise, iar oamenii sa isi recapete increderea in sistemul de sanatate din tara.

“La doar câteva zile de la depunere, am fost notificați oficial în cadrul platformei digitale, de către Dr. Alexandru Rogobete, consilier ministru, responsabil PNRR, că proiectele au trecut etapa tehnică de verificare și sunt în evaluare pentru acordarea scorului de departajare. Este pentru prima dată când reprezentanții ministerului sunt în contact permanent cu unitățile sanitare. Acest lucru ne dă speranță că sub coordonarea ministrului Rafila, proiectele prin PNRR vor avea o evoluție favorabilă în scurt timp.

Pentru prima dată în ultimii 10 ani, Ministerul Sănătății a elaborat metodologii de depunere a proiectelor simple, clare și fără birocrație în exces. Depunerea proiectelor în cadrul platformei digitale puse la dispoziție a fost facilă și fără blocaje. Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost în permanență în contact cu solicitanții și au răspuns prompt tuturor solicitărilor noastre, fapt care a dus la o depunere fără incidente a acestor două proiecte de asemenea anvergură.

Incheiem anul 2022 în sectorul de sănătate după ce am trecut, la începutul acestui an, de partea cea mai dificilă a pandemiei şi am reuşit să o ţinem sub control, am reuşit să facem în aşa fel încât să ţinem spitalele deschise şi lucrul poate cel puţin la fel de important este legat de faptul că investiţiile care trebuie făcute din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se află pe drumul cel bun.

La sfârşit de an îmi doresc să putem, în anul care vine, să concretizăm toate aceste investiţii. Îmi doresc să puteţi avea din nou încredere în sistemul de sănătate prin ceea ce facem noi la Ministerul Sănătăţii sau la instituţiile subordonate Ministerului Sănătăţii, prin ceea ce fac profesioniştii din sistemul de sănătate.

Lucruri dificile din sănătate care trenează poate de ani de zile nu se pot rezolva peste noapte. Vă promit că, împreună cu toţi colegii mei, vom face în aşa fel încât progresul să fie evident în anul ce vine şi să vă regăsiţi încrederea în sistemul de sănătate din România.”

This post was last modified on ian. 1, 2023, 10:09 AM 10:09

Disqus Comments Loading...