X

Informare Oficiala E.ON de Mare IMPORTANTA pentru Clientii din Romania

E.ON, operator pe care milioane de romani din toata tara se bazeaza pentru furnizarea de servicii de gaze naturale si energie electrica, ii informeaza pe clientii din toata tara in legatura cu motivul din cauza caruia sunt emise facturi de regularizare o data la cateva luni de zile, chiar daca se transmite indexul regulat.

E.ON explica faptul ca autoritatile din Romania impun emiterea acestor facturi catre clienti, chiar daca se transmit in mod constant informatii cu privire la consumul pe care il realizam, deci trebuie sa stiti ca aceste tipuri de regularizari vor veni oricum, indiferent daca transmite consumul, sau nu.

Conform celor de la E.ON Romania, este important sa stim ceea ce se intampla, iar asta pentru ca daca este sa sunam, si sa intrebam la companie, de ce primim aceste tipuri de facturi, vom primi exact raspunsul pe care il vedeti mai jos, deoarece aceasta este legislatia in vigoare in Romania acum.E.ON Romania stie foarte bine cati romani se intreaba de ce mai primesc facturi de regularizare daca transmit deja indexul autocitit, asa ca e bine sa stim cu totii ce se intampla, dar si de ce se intampla, pentru ca atunci cand primim regularizari de acest gen, sa nu mai existe intrebari cu privire la necesitatea emiterii lor.

Măsurarea și facturarea consumului sunt reglementate prin ordine ANRE. Acestea spun că facturile se emit pe baza citirii contorului de către Operatorul de Distribuție (OD) și rezultă factura de regularizare. Dacă citirea lipsește, se ia în considerare indexul autocitit, iar dacă și acesta lipsește, un consum estimat fie în convenția de consum, fie din istoric.

Pentru că citirea contorului are loc de regulă la fiecare 3 luni, e indicat să trimiți autocitirea în celelalte luni. Recomandăm să înregistrezi indexul și în luna citirii OD, pentru situațiile când OD nu o efectuează. Dacă primim indexul de la OD, acela are prioritate în calculul facturii tale în caz contrar, aplicăm regula de mai sus: index autocitit sau index estimat.

This post was last modified on ian. 3, 2023, 4:25 PM 16:25

Disqus Comments Loading...