X

Austria Sustinuta de Suedia, Anuntul care Intristeaza Romanii dupa Blocarea Aderarii la Schengen

Austria este susitnuta de Suedia, si un anunt venit de la un oficial suedez intristeaza multi dintre romanii care asteptau sa vada aderarea Romaniei la Schengen cat mai curand, poate chiar in prima parte a anului 2023, dar acest lucru are sanse foarte mici de a se intampla, iar asta pentru ca guvernul de la Stockholm are viziuni similare cu cel de la Viena privind migratia.

Austria primeste sustinerea suedezilor cand vine vorba despre cererile pentru reducerea migratiei, si reformarea sistemului de azil din Europa, ambasadorul Suediei in Viena spunand ca se vor face presiuni la Comisia Europeana pentru a se rezolva problema migratiei in Uniunea Europeana, dar asta e o veste proasta pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Austria vrea o reformare majora a sistemului de acordare a azilului din Europa, si desi Suedia anunta ca vrea sa vada Romania si Bulgaria in Schengen, acum spune ca e de partea austriecilor, si ca va supune unui nou vot primirea tarii noastre in spatiul Schengen doar daca guvernul de la Viena va si vota pozitiv.

“Este cu siguranță adevărat că avem păreri asemănătoare în acest domeniu. Prima noastră prioritate este securitatea Uniunii Europene, iar securitatea noastră depinde în prezent în mare măsură de modul în care se dezvoltă situația din Ucraina. Vom face presiuni și asupra problemei migrației.

Mi se pare foarte normal să discutați despre asta când vă uitați la aceste numere. Persoanele care ajung și solicită azil sunt înregistrate în Austria și ghidate prin sistemul de aici. Când întrebarea este gata pentru decizie, o vom înainta miniștrilor pentru decizie, Nu vrem să punem asta pe ordinea de zi a unei întâlniri doar pentru că are loc o întâlnire.”

This post was last modified on ian. 22, 2023, 11:12 AM 11:12

Disqus Comments Loading...