X

Austria Anunta o Noua Masura de ULTIMA ORA dupa Blocarea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria ia o noua masura importanta dupa blocarea intrarii Romaniei in Schengen, iar asta pentru ca ramane ferma pe pozitii cand vine vorba despre migratia din Europa, dar si dorinta sa de modificare a sistemului de acordare a azilului pe Uniunea Europeana, hotarand sa extinda controalele la granita cu Slovacia pana pe 5 februarie, conform ministrului de interne Gerhard Karner.

Austria ia aceasta masura in conformitate cu ceea ce face si Republica Ceha in momentul de fata, ambele tari dorind sa verifice in continuare in mod selectiv toate masinile si persoanele care intra pe teritoriile lor, deciziile fiind unele care au menirea de a mentine in continuare numarul de migranti la un nivel cat se poate de redus in Uniunea Europeana din anul 2023.

Austria isi mentine pozitia foarte ferma cand vine vorba despre ceea ce doreste sa obtina in materie de reducere a numarului de cereri de azil depuse la guvernul de la Viena, dar si in ceea ce priveste numarul de migranti care sunt descoperiti pe teritoriul sau, insa nu ii va fi chiar atat de simplu sa isi indeplineasca obiectivele pe care si le-a stabilit deja.

“Austria prelungește controalele la frontieră cu Slovacia până pe 5 februarie. Acest lucru se face în conformitate cu Republica Cehă, care și-a extins controalele. Extinderea controalelor selective la frontieră în conformitate cu Republica Cehă la Slovacia este necesară pentru a restrânge în mod activ sfera de acțiune a mafiei de contrabandă și pentru a preveni o schimbare a rutelor de contrabandă.

23 de traficanți de persoane care operează din țară în Austria au fost arestați de când au început controalele la frontiera cu Slovacia, la sfârșitul lunii septembrie 2022.”

This post was last modified on ian. 26, 2023, 7:46 PM 19:46

Disqus Comments Loading...