X

Marcel Bolos Anunta Deciziile de ULTIMA ORA cu AJUTOARE pentru Milioane de Romani

Marcel Bolos a anuntat in mod oficial astazi deciziile de ultima ora care au fost luate de catre Guvernul Romaniei pentru ajutoarele care vor fi oferite milioanelor de romani care au nevoie in momentul de fata de bani pentru a-si plati facturile de utilitati, si nu doar atat, masurile fiind unele extrem de importante.

Marcel Bolos explica mai jos foarte clar ce presupun masurile care au fost luate in momentul de fata de catre Guvernul Romaniei pentru toti romanii care pot beneficia de ele, astfel ca ramane doar ca oamenii sa astepte ca aceste masuri sa fie puse in aplicare in mod oficial de catre autoritati pentru toata lumea eligibila.

“Într-adevăr, Guvernul a aprobat astăzi, prin ordonanță, cea de-a treia modalitate de a efectua plăți din ajutorul de încălzire. Este vorba de plata online, care va funcționa pentru ca beneficiarii să poată să efectueze aceste plăți de la locul de domiciliu. Practic, vor putea accesa aplicația informatică prin introducerea seriei pe care o are cardul de energie.

Apoi cele trei documente cu care ne-am obișnuit pentru efectuarea plăților și care sunt necesare pentru a putea deconta banii pe care îi are alocați din ajutorul de încălzire, respectiv cartea de identitate, cardul de energie și factura justificativă privind datoria față de furnizorul de energie. Acestea se vor trimite în aplicația informatică, împreună cu poșta electronică oficială, adică adresa de e-mail a beneficiarului.

Va primi un mesaj automat că documentele au fost recepționate de către Poșta Română și, după aceea, va avea loc procesul de verificare a documentelor primite, în termen de maxim cinci zile pentru beneficiarul ajutorului de încălzire. Dacă operațiunea este aprobată și documentele sunt în regulă, se va primi, tot prin poștă electronică, pe adresa de e-mail comunicată, dovada serviciilor de mandat poștal.

În acest fel, avem trei modalități de efectuare a plăților din ajutorul de încălzire de către beneficiari. Prima modalitate, care este deja cunoscută, este cea prin prezentare la oficiul poștal, a doua modalitate direct la poștaș atunci când acesta se deplasează în localitatea de domiciliu a beneficiarului și, începând de astăzi, cea de-a treia modalitate, și anume prin intermediul serviciilor electronice plăților online, pe care Guvernul a aprobat-o.

De reținut, în continuare, sunt aceleași date pe care le-am mai menționat. Începând cu ziua de mâine se vor distribui cardurile de energie prin intermediul Poștei Române. În data de 15 februarie va avea loc transferul banilor de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la Poșta Română, pentru a se putea efectua plățile necesare din acest ajutor.”

This post was last modified on ian. 31, 2023, 6:56 PM 18:56

Disqus Comments Loading...