X

Comisia Europeana vrea Internet de Mare Viteza in Toate Casele pana in 2030

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial faptul ca vrea sa le ofere tuturor europenilor conexiuni de internet de mare viteza, gigabit, pana in anul 2030, incluzand si afacerile care pot beneficia extrem de serios de pe urma conectivitatii foarte rapide.

Comisia Europeana explica mai jos 3 initiative care au fost adoptate special pentru a transforma totul in realitate, insa va fi nevoie de mai multa implicare pentru ca internetul de mare viteza sa ajunga chiar peste tot in Europa in urmatorii 7 ani.

Astăzi, Comisia a prezentat un set de acțiuni menite să pună la dispoziția tuturor cetățenilor și întreprinderilor din UE conectivitatea Gigabit până în 2030, în conformitate cu obiectivele Deceniului digital al Europei, și să permită transformarea sectorului conectivității în UE.

Inițiativele de astăzi privind conectivitate constau în:

  • În primul rând, Comisia a adoptat o propunere de „Lege privind infrastructura Gigabit”, un regulament care va prezenta noi reguli pentru a permite o lansare mai rapidă, mai ieftină și mai eficientă a rețelelor Gigabit în întreaga UE.
  • În al doilea rând, a publicat un proiect de recomandare Gigabit, care urmărește să ofere îndrumări autorităților naționale de reglementare cu privire la condițiile de acces la rețelele de telecomunicații al operatorilor cu putere semnificativă pe piață, pentru a stimula oprirea mai rapidă a tehnologiilor vechi și implementarea accelerată a rețelelor Gigabit. .
  • În al treilea rând, Comisia a lansat o consultare exploratorie cu privire la viitorul sectorului de conectivitate și al infrastructurii acestuia, pentru a aduna opinii cu privire la modul în care cererile tot mai mari de conectivitate și progresele tehnologice pot afecta evoluțiile și nevoile viitoare.

This post was last modified on feb. 23, 2023, 9:29 PM 21:29

Disqus Comments Loading...