X

Comisia Europeana Dezminte Noi Minciuni ale Rusiei in Razboiul cu Ucraina

Comisia Europeana incearca de peste 1 an de zile sa dezminta cat mai multe dintre minciunile pe care Rusia le-a tot propagat in plin razboi cu Ucraina, iar asta pentru ca unele dintre ele prezinta o situatie complet ireala in ceea ce priveste desfasurarea lucrurilor.

Comisia Europeana vorbeste mai jos despre minciuna Rusiei cu privire la sanctiunile ilegale care ar provoca prejudicii la nivel mondial, si care nu ar avea efect asupra economiei ruse, realitatea fiind una complet diferita.

De-a lungul războiului, EU vs Disinformation a identificat și a expus dezinformarea favorabilă Kremlinului.

De exemplu:

Minciună: Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei sunt ilegale și provoacă prejudicii la nivel mondial. Sancțiunile nu au niciun efect asupra economiei ruse, iar Rusia a dovedit că sancțiunile nu funcționează.

Adevărul: Toate sancțiunile UE respectă pe deplin obligațiile care decurg din dreptul internațional.

Sancțiunile reduc mijloacele de care dispune Rusia pentru a finanța războiul și pentru a achiziționa componente-cheie pentru complexul său militar-industrial.

Efectele sancțiunilor sunt vizibile în toate sectoarele majore ale economiei Rusiei. În 2022, deficitul bugetar al Rusiei a explodat, mărindu-se de 14 ori. Economia a scăzut cu până la 5% în 2022.

Sancțiunile funcționează!

În link-ul din primul comentariu sunt disponibile 12 mituri demontate de EU vs Disinformation despre războiul Rusiei din Ucraina.

This post was last modified on mart. 2, 2023, 8:21 PM 20:21

Disqus Comments Loading...